Alanyalı Akademisyenler Toplandı

Alanya Belediyesi tarafından Alanyalı Akademisyenlerle Tanışma ve İstişare Toplantısı düzenlendi.

Alanyalı Akademisyenler Toplandı
Türkler Mahallesi'ndeki bir otelde düzenlenen toplantıya 30 Üniversiteden 76 akademisyenin katıldı. Toplantının açılışında konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ulaşabildikleri tüm Alanyalı akademisyenlere Alanya'ya sahip çıkma çağrısında bulunduklarını söyledi. Yücel, yaptıkları her işin, her sosyal faaliyetin altını bilimsel olarak doldurmak istediklerini belirterek, "Alanya'nın ortak değerlerine, sosyal faaliyetlerine, şehrin dünü bugün ve yarını görüp yarınlarını planlamak için bilimsel değerlere ihtiyacımız olduğu bir gerçek. Bu değerleri de sadece bilimsel olarak vereceğimizden yola çıkarak böyle bir etkinlik düzenledik" diye konuştu.

Yücel, Alanya için yollara düşüp etkinliğe destek veren tüm Alanyalı akademisyenlere de teşekkür etti.

Hacetepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nurettin Demir ise Alanyalı akademisyenlerin katıldığı toplantıda farklı branşlardaki akademisyenlerin Alanya için kendi görüşlerini söylemek için bir araya gelindiğini bildirdi. Toplantıda çeşiti önerilerin dile getirildiğini vurgulayan Demir, "Toplantıda Alanya Belediyesi'ninin bir araştırma merkezi kurma düşüncesi değerlendirildi. Bu Alanya için çok önemli bir çalışma" ifadesini kullandı.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Süleyman Uyar da belediyenin daveti üzerine iştirak ettikleri toplantının temel amacının Alanyalı olup da farklı şehirlerde yaşayan akademisyenleri bir araya getirmek ve tanışma fırsatını sağlamak olduğunu söyleddi. Toplantıda Alanya Belediyesi'nin kurmayı düşündüğü Akademik Araştırma Merkezine Alanyalı akademisyenler nasıl katkı verebileceğinin konuşulduğuna değinen Uyar, "Kurulacak bu merkez ile Alanya'da yapılacak çalışmalara destek sağlama yöntemleri ve belediyenin yapacağı faaliyetlere nasıl bilimsel bir alt yapı oluşturulabiliri değerlendirdik" dedi.

Toplantının ardından katılımcılar Alanya turuna katıldı.

Kaynak: AA