Muzaffer Arkan Kızlar Korosu İtalya'da

Muzaffer Arkan Kızlar Korosu, 3 Temmuz’da İtalya’nın Bergamo kentinde yapılacak “Uluslararası Gençlik Koroları Buluşması”nda İspanyol ve İtalyan korolarla birlikte sahneye çıkacak.

Muzaffer Arkan Kızlar Korosu İtalya'da
“Dire Fare Musicare Sanat Derneği” ve “Legictimae Suspicionis Derneği” tarafınca düzenlenen etkinliğe davet alan sayılı topluluklardan olan Muzaffer Arkan Kızlar Korosu, konserlerde İspanyol ve İtalyan korolarla birlikte sahneye çıkacak. Koro geçtiğimiz yıl Yunanistan da düzenlenen organizasyona katılmış ve yine büyük bir övgü ve alkış almıştı.

Muzaffer Arkan Kızlar Korosu, 2010 yılı Kasım ayında çalışmalarına Çiğdem Aytepe ve Atilla Çağdaş Değer ile başladı.

Koro, Ankara’da yaşayan ve çeşitli müzik okullarında öğrenim gören öğrencilerden/mezunlardan oluşuyor. Her yıl konserler veren ve ulusal şenliklere katılan koro, yurtdışındaki benzer türlerde koroları Ankara’da ağırlayarak gelişmekte, keyifli paylaşım ortamları yaratmakta ve kızlar korosu türünün Türkiye’de yaygınlaşmasına katkıda bulunuyor.

Koro, şimdiye dek Gesa Werhahn, Sofia Gioldasi ve Fabio Alberti gibi uluslararası platformda tanınmış şeflerle çalıştaylara katılıp konserler vermiş, orkestralı projelerde yer aldı. Koronun en son gerçekleştirdiği projelerden biri de, 25 Şubat 2015 tarihinde Finlandiyalı şef Santtu-Matias Rouvali yönetiminde, Bilkent Senfoni Orkestrası ile Gustav Holst’un “Gezegenler” yapıtını Saygun Filarmoni Korosu bünyesinde seslendirmesi olmuştu.

Konserlerinde Anadolu türkülerini ve dünya koro edebiyatının seçilmiş eserlerini yorumlayan Muzaffer Arkan Kızlar Korosu, 2014 yazında Yunanistan’da “St. George 1. Uluslararası Koro Festivali”ne katılmış ve Samos adasında bir konser vermiştir. Avrupa Birliği Bakanlığı’nın desteğiyle katıldığı bu etkinliklerde halk ve otoritelerce büyük beğeni toplayan koro, pek çok uluslararası davet aldı.

2015 İTALYA PROJESİ

Muzaffer Arkan Kızlar Korosu, bu yıl 3 Temmuz’da İtalya’nın Bergamo kentinde yapılacak “Uluslararası Gençlik Koroları Buluşması”na davet almıştır. “Dire Fare Musicare Sanat Derneği” ve “Legictimae Suspicionis Derneği” tarafınca düzenlenen etkinliğe davet alan sayılı topluluklardan olan Muzaffer Arkan Kızlar Korosu, konserlerde İspanyol ve İtalyan korolarla birlikte sahneye çıkacak.

Koronun bu projede katılacağı konserler şöyle:

- 3 Temmuz Bergamo Konseri

- 4 Temmuz BergamoAlbino Konseri

- 5 Temmuz Revenna Konseri (organizasyon aşamasında)

- 6 Temmuz Dalmine Kasabası Konseri (ikinci dünya savaşındaki ölümlere adanmış konser, bin kişilik bir seyirciye sunulacaktır)

- 9 Temmuz Floransa Konseri (seminarium di fiesole konser salonu) .
Kaynak: İHA