'Sakin Kent' Misafirlerini Adalar Ve Koylarda Ağırlayacak

Uluslararası YavaşŸ Kentler BirliğŸi (Cittaslow) Genel SekreterliğŸi tarafından 2010 yılında ''Sakin Kent'' ilan edilen Ula ilçesine bağŸlı Akyaka Mahallesi, Ramazan Bayramı'nda sakin bir tatil geçirmek isteyen yerli ve yabancı ziyaretçileri ağŸırlayacak.

Akyaka'da çoğŸunluğŸu pansiyon ve butik otellerden oluşŸan işŸletmelerde Ramazan Bayramı tatili için hazırlıklar tamamlandı. Gökova Körfezi'nin kıyısında maviyle yeşŸilin birbirini sarmaladığŸı bölgede doğŸal güzelliklerini koruyan "sakin kent" Akyaka Mahallesi, Gökova Körfezi'nde gün batımını izlemek isteyen turistlerin uğŸrak yeri haline geldi.

Son yıllarda bölgede yapılan sportif faaliyetler ve dizi çekimleri dolayısıyla ziyaretçi sayısını artıran Akyaka, misafirlerine unutulmaz bir tatil imkanı sunuyor.

Ula Kaymakamı Ali Yılmaz, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, Akyaka'yı tercih eden ziyaretçilerin mavi bayraklı sahilde güneşŸlenip, Gökova Körfezi'nin serin suyunda serinleyerek sakin bir tatil geçirebileceklerini söyledi.

Tatilcilerin Akyaka'da tekne turlarına katılarak Gökova Körfezi'ne dökülen Kadın AzmağŸı Deresi'nde su samurundan deniz kaplumbağŸasına kadar onlarca hayvan türü ile bazıları tropikal iklimlerde yetişŸen farklı bitki türlerini görebileceğŸini anlatan Yılmaz, belde halkının "doğŸal akvaryum" olarak nitelendirdiğŸi azmakta tekneyle gezintiye çıkan tatilcilerin yüzme molalarında minerali yüksek 8 derece sıcaklıktaki suda yüzme imkanı bulabileceğŸini kaydetti.

Akyaka'daki 71 konaklama tesisinde 2 bin 260 yatak bulunduğŸunu bildiren Yılmaz, "Sakin kentte haziran, temmuz ve ağŸustos aylarında otel ve pansiyonlarda boşŸ yer yok. Eylül ve ekim aylarında ise doluluk oranı yüzde 70-80'lerde. DoğŸayla başŸ başŸa kalmak, spor yapmak isteyen yerli turist Akyaka'yı tercih ediyor" dedi.

Faaliyet gösteren 40 tekne ile günübirlik turlara çıkıldığŸını belirten Yılmaz, "Ziyaretçilerimiz sabah saatlerinde demir alan tur tekneleri ile Kandilli Koyu, Lacivert Koy, İnce Kum Plajı, Sedir Adası ve Gelibolu Adası Su Altı MağŸaraları'nın eşŸsiz güzellikteki doğŸasını görme fırsatı bulabilecek. Bölgemiz 12 ay boyunca yakın illerden de gelen binlerce yerli turist tarafından ziyaret ediliyor" diye konuşŸtu.

Akyaka'da su sporları, sörf, kano faaliyetlerinin de yoğŸun olarak yapıldığŸına işŸaret eden Yılmaz, Akçapınar sahilindeki 9 okulda her gün 4 bin öğŸrencinin rüzgar sörfü yaptığŸını, son iki yıldır Türkiye Yelken Federasyonu tarafından da şŸampiyona düzenlendiğŸini dile getirdi.

Yılmaz, bölgenin dağŸcılık, doğŸa yürüyüşŸü, bisiklet, tarih, kültür ve mimari değŸerler yönünden önemli potansiyel barındırdığŸını vurguladı.

- "Körfezin kenarında çadırda tatil"

Otel ve pansiyonlarda yer bulamayan tatilciler ise Akyaka'daki kamp alanında, dev çam ağŸaçlarının gölgesine kurdukları çadırlarda aileleriyle Gökova Körfezi'nin kıyısında tatil yapma imkanına sahip.

MuğŸla Vali Yardımcısı Kamil Köten, 2 yıldır MuğŸla'ya Hizmet Vakfı İktisadi İşŸletme sorumluluğŸunda bulunan, 300 dönüm arazide kurulu çadır kamp alanında Türkiye'nin dört bir yanından gelen tatilcilerin Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğŸunluğŸa neden olduğŸunu söyledi.

Köten, 400'ün üzerinde çadırın kurulduğŸu alandaki taşŸ evlerin de restore edilerek ziyaretçilere hizmet verecek hale getirildiğŸini belirterek, alanın yetersiz gelmesi üzerine misafirleri geri çevirmemek için yeni alanlar açıldığŸını kaydetti.

Bayramda kamp alanı ile taşŸ evlerde de boşŸ yer kalmadığŸına dikkati çeken Köten, bölgedeki plajlar ve kafeteryaların da düzenlenerek daha nezih hale getirildiğŸini anlattı.

Köten, yoğŸunluğŸun ağŸustos ayı sonuna kadar devam edeceğŸini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA