Kapusuz Ve Avcı'dan Koalisyon Açıklaması

AK Parti İl Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz koalisyonla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ak Parti İl Teşkilatı tarafından verilen iftar yemeğine Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Başbakan Ekonomi Başdanışmanı Emine Nur Günay ve parti üyeleri katıldı.

İftar sonrasında konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Bütün engellemelere rağmen bir araya gelen bu bütün birbirine benzemezlere rağmen, bütün gayretlerine rağmen Allah’ın izni ile milletin önü açıktır. Yeter ki biz ümidimizi yitirmeyelim” dedi.

Koalisyon için çalışmaların tamamlandığını ve sürecin başlayacağını hatırlatan Avcı, konuşmasına şöyle devam etti:

“Önümüzde kritik bir süreç var. Ama biz AK parti olarak bütün alternatiflere göre hazırlıklarımız hem genel merkez olarak, hem teşkilatlar olarak hem de hükümet olarak sürdürüyoruz. Pazartesi günü görüşmeler başlıyor. Bütün alternatifler üzerinde çalışmalarımız tamamlandı. Kim ne yapmak istiyor, kimle ne yapılabilinir bunu az çok biliyoruz. Ama bir kere daha bu görüşmeler neticesinde manzara ortaya çıkacak. Eğer yan çizmezlerse ve sorumluluklarının bilinci ile hareket ederlerse AK Parti Türkiye’nin sorunlarını çözmeye devam edecektir. Bir koalisyon içerisinde. Yok, sorumluluklarının gereğini yerine getirmezlerse de Anayasa çok açık seçime gideriz, seçim sonrasında da hükümetimizi daha rahat koşullarda kurarız. Türkiye’nin bahtı açıktır. Gayretlerimizi azaltmayalım. Bizim için bir seçim bittiği gün, bir dahaki seçimin hazırlıkları başlıyor. Teşkilat olarak da bu bilinç içindeyiz. İnşallah önümüzdeki dönemde bütün kayıplarımızı telafi ederek, milletin hizmetinde olmaya devam edeceğiz.”

“KOALİSYON OLMAZSSA, HALK MİLLİ İRADEYİ ORTAYA KOYACAKTIR”

İftar sonrasında konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ise, seçimlerden 7 Haziran sonrasında AK Parti’nin birinci olarak çıktığını hatırlatarak, “Millet 7 Haziran’da bir karar verdi. Evet tek başına bir iktidar çıkmadı. Ama Türkiye’nin her tarafında olan birinci parti en güçlü parti, hükümet kurmakla görevli tek parti AK Partidir. Cumhurbaşkanımızın görevlendirmesinden bahsetmiyorum. Milletin görevlendirmesinden bahsediyorum. Millet tekrar AK Partiye görev vermiştir” dedi.

Halkın seçimde verdikleri oylarla ‘AK Parti’ye hükümet edeceksin, ülkeyi yöneteceksin ama bu seferde yanına bir yardımcı alacaksın, mümkünse bunu yapacaksın’ dediklerini belirten Kapusuz, “Evet biz ilk günden beri partimiz yetkilisi genel başkanımız olmak üzere, bütün arkadaşlarımız milletin görevi bizim omuzlarımızdadır. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz, görevimizde asla ve asla geri adım atma gibi de bir lüksümüz de yok. Elbette biz iktidar görevini yerine getireceğiz. Ama yanımızda olması gerekli olan muhalefet partilerimiz de ayak sürmezlerse zorluk çıkarmazlarsa sorumluluklardan kaçmazlarsa bu işi birlikte yapacağız. Yapabildik mi yolumuza devam edeceğiz. Yapamazsak ne olacak? Millete gideceğiz. Halkımıza gideceğiz. Ve nihai olarak bu güne kadar karar veren milli iradeyi ortaya koyan bu millet İnşallah, buna gerek olması halinde yeni bir kararla tekrar kendi koymuş olduğu hükmü ortaya koyacak” dedi.

“BAHÇELİ AKLA GELMEYECEK ENGELLEMELERİ TEKRAR EDİP DURUYOR”

Koalisyonla ilgili süreç hakkında konuşmasını sürdüren Kapusuz, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Sadece temsilcisi olmakla değil sorumluluk üstlenmekle de bu milletin görev verdiği siyasi kurumlar Türkiye’nin, bölgenin ve dünyanın gelişmelerini göz önünde bulundurarak Türkiye’nin riskini azaltmak, Türkiye’yi yeni bir sıkıntıyla baş başa bırakmamak adına sorumluluk üstlenmek zorundalar. Ama gördüğümüz gerçek şudur. Sayın Bahçeli adeta hükümetten korkarcasına akla hayale gelmeyecek engellemeleri ve olmayacak şeyleri tekrar edip duruyor. Cumhuriyet Halk Partisi çok parçalı bir görüntü veriyor. Genel başkanının parti hakimiyetinde zafiyetler görünüyor. Biz her birinin fotoğrafını çekmek, her biriyle gelecekteki görüşmeleri göz önünde bulundurarak değil biçiminde böyle bir karar verdi. İktidar olmaya, hükümet etmeye kararlıyız. Ancak, bu zorlukları sizler de en az benim kadar görüyorsunuz. Olmama riskini biliyorsunuz.”
Kaynak: İHA