Sahura Orkestra Eşliğinde Kalktılar

İzmir’in Buca ilçesine bağlı Karacaağaç mahallesinde oturan vatandaşlar sahura orkestra eşliğinde kalktı. Her gün davul eşliğinde kalkan Karacaağaç sakinleri, davul yerine orkestra grubunun şarkılarını duyunca balkonlara ve dışarıya akın etti.

Sahura Orkestra Eşliğinde Kalktılar
Bu yıl dördüncüsü düzenlenen orkestra eşliğinde sahura kaldırma programı bu yıl İzmir’in Buca ilçesine bağlı Karacaağaç Mahallesinde yapıldı. Sahur orkestrasının solisti Eylül Metin’in sesini duyan mahelle sakinleri soluğu balkonlarda ve dışarıda aldı. Orkestranın sesini duyup dışarıya gelen bazı vatandaşlar ise orkestra eşliğinde halay çekti eğlendi.

Yaklaşık dört senedir kurulan orkestraya bu sene katıldığını ifade eden Sahur Orkestrası Solisti Eylül Metin, “Benden önceki sanatçı arkadaşların hepsi yaşlandığı için onlar emekli olalım dediler. Artık assolist benim. Bu sene birçok yer dolaştık, bu gece de Karacaağaç Mahallesindeyiz, Bizi muhteşem ağırladılar. Çok mutlu olduk, inanılmaz güzel bir geceydi. Bu sahur orkestrasının amacı da alışagelmiş ramazan gecelerine bir farklılık bir renklilik katmaktı. Eminim ki ben ve arkadaşlarım bunda başarılı olduk, olmuşuzdur. Bir başka gece başka bir yerde olacağız” dedi.

POLİSE ŞİKÂYET EDEN OLDU

İzmirli sanatçılar orkestralar eşliğinde her yıl bir semte bir sahur etkinliği yaptıklarını söyleyen orkestra sanatçısı Hayri Küçük, “Bu yılki sahur etkinliğini çok değerli sanatçı dostlarımla birlikte Buca Karacaağaç Mahallesinde gerçekleştirmeyi düşündük. Bu organizasyonda muhtarım bize yardımcı oldu. Bu yılki sahur orkestra ile birlikte İzmirli sanatçılar, halkını sahura kaldırıyor etkinliğini de Buca Karacaağaç’ta yaptık. Burada bizi izlemeye geldiniz balkonlara çıktınız. Daha önceki yerlerde bizi polise şikayet etmişlerdi. Ama burada halk bizi bağrına bastı, hepsini öncelikle biz alkışlıyoruz” dedi.

Karacaağaç köyünde sahur programı yaptıklarını söyleyen Karacaağaç Mahallesi Muhtarı Dursun Atagün ise “Arkadaşlarımız dostlarımız, hepsi burada. Köylümüz burada. Güzel bir şenlik yapalım dedik ramazanı şenlendirelim. Ramazanın anlamı biliyorsunuz eskiden Hacivat ve Karagöz ile süslenirdi biz de bugün sahuru orkestra ile süsledik” diyerek orkestraya teşekkür etti.

Sahur orkestrası; Eylül Metin, Hayri Küçük, Çılgın Cemal, Caner Şimşek, İzmir Müzisyenler ve Sahne Sanatçıları Derneği Başkanı Reşat Gülşen ve Roman Bandosu’ndan oluşuyor. Sahur programına, Buca Belediyesi Meclis üyeleri Seyit Ali Selek, Rakip Becen ve Arif Şen katıldı.

Kaynak: İHA