İstiklal Marşı Derneği Genel Başkanı İsmet Özel Açıklaması

İstiklal Marşı Derneği Genel Başkanı Şair İsmet Özel, "Mehmet Akif Ersoy, bütün şiirlerinin yer aldığı Safahat'a İstiklal Marşı'nı dahil etmemiştir. Bunun, milletin marşı olduğunu söylemiştir" dedi.

Eyüp'te, derneğin düzenlediği basın toplantısında konuşan Özel, Türk milletinin tarihten silinmesine karşı yükselmiş bir ses olan İstiklal Marşı'nın ilk iki dizesinin de buna işaret ettiğini anlattı.

"Bu millete mensubiyetiyle iftihar eden son kişi ortadan kalkmadıkça, bu milleti temsil eden bayrak tesir gücünü kaybetmeyecektir" diyen İsmet Özel, İstiklal Marşı'nın 1982 Anayasası'nda yer alarak hukuki bir dayanağı olduğunu kaydetti.

Özel, "Bugün İstiklal Marşı'na yapılan laf atmalar, elimizdeki son milli gücün yok edilmeye çalıştığını bize göstermektedir. 1982 Anayasası'na İstiklal Marşı'nın neden dahil edildiğini anlamamız bu noktada çok önemli. İstiklal Marşı'nın işitilmemesi anlaşılmaması için çabalar sarf edilmiş, özellikle İstiklal Marşı'nın bestesinin marşın anlaşılmasını engellemiştir" diye konuştu.

İstiklal Marşı Derneği Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Küçükşakalak ise "İstiklal Marşı'nda ikili bir dil var. Bunun sebebi marşın rüya ile irtibatlı olmasıdır. Bu ikili dil de İstiklal Marşı şehitleri ile şehit oğullarının konuşmasıdır" dedi.

Dernek Genel Sekreteri Mustafa Tosun da İstiklal Marşı ile ilgili eksiltici yaklaşımların olduğuna değinerek, bu konuda kamuoyunun bilinçli olması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: AA