Eski Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Yıldırım Açıklaması

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Amerikası, Avrupası herkesin gözünün Türkiye seçimlerinde olduğunu belirterek, "Çünkü onlar için 12 yıldır alışamadıkları bir Türkiye var. Arkadan giden, el pençe divan duran başbakan yerine, 'one minute' diyen başbakan tanıdılar. Onlara ağır gelse de Türkiye'nin kutlu yürüyüşü bu milletin duasıyla, desteğiyle aynen devam edecek" dedi.

Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım ile Çekmeköy Spor Kompleksi'ndeki "Binali Yıldırım Erzincanlılarla Buluşuyor" etkinliğine katıldı.

Binali Yıldırım, bakanlığı dönemindeki icraatların anlatıldığı sinevizyon gösterisi sırasında duygusal anlar yaşadı.

Etkinlikte konuşan Yıldırım, bu hizmetleri gerçekleştirirken iki önemli kaynağı olduğunu vurgulayarak, "Birincisi Allah'ın bize yardımı, ikincisi 77 milyonun duası ve desteği. Tabii ki önümüzde bu ülke sevdalısı, Türkiye'yi bugünlere taşıyan, bölgesinde ve dünyada saygın bir ülke haline gelmesi için gecesini gündüzüne katan, milletin adamı, seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katkısı en büyük" ifadelerini kullandı.

Yarın seçim günü olduğunu anımsatan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bugün arife, yarın bayram. Yarın demokrasi bayramı. Yarın 77 milyonun gelecek 4 yıl için yeniden vekillerini seçeceğiz. Biz bu dönem aday değiliz ama gönlümüz rahat. Çünkü görevi devralacak çok güzel bir ekip var. Onlar yeni Türkiye'yi, yeni Türkiye hedeflerini gerçekleştirmek için, ay yıldızlı bayrağı bizim bıraktığımız yerden daha yükseklere taşımak için var güçleriyle çalışacaklar. Seçimlerin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum."

Yıldırım, HDP mitingindeki patlamayı hatırlatarak, "Dün Diyarbakır'da bir olay oldu. Seçimin tam önünde böyle bir provokasyonu şiddetle reddediyoruz, kınıyoruz. Suçluların bir an önce yakalanması için kolluk kuvvetlerimiz var gücüyle çalışıyor. Ancak hal böyleyken parti başkanı çıkıyor, kışkırtıcı konuşmalarına devam ediyor. Onlar ne yaparsa yapsın, bu milletin birliğini, kardeşliğini geçmişte bozamadılar, bundan sonra da bozamayacaklar" şeklinde konuştu.

Türkiye'deki huzuru ve istikrarı bozmak isteyenler olduğunu aktaran Yıldırım, "Ülkeyi eski Türkiye'ye çevirmek için adeta bir yıkım koalisyonu içine girmişler. Ama millet bu oyunu bozar. Yarın yapılacak seçim, Türkiye üzerinde oynanan oyunların, kardeşliğimize, ülkemizin istikrarına karşı tertiplenen oyunların bozulacağı gün olacak" dedi.

Yıldırım, herkesin gözünün Türkiye'de yapılacak seçimlerde olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye'yle neden herkes bu kadar ilgileniyor? Amerikası, Avrupası herkesin gözü Türkiye seçimlerinde. Neden biliyor musunuz? Çünkü onlar için 12 yıldır alışamadıkları bir Türkiye var. Arkadan giden, el pençe divan duran başbakan yerine, 'one minute' diyen başbakan tanıdılar. Onlara ağır gelse de Türkiye'nin kutlu yürüyüşü bu milletin duasıyla, desteğiyle aynen kararlı bir şekilde devam edecek."

Kaynak: AA