Erbakan Vakfı Genel Başkanı Erbakan Açıklaması

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Muhammed Ali Fatih Erbakan, "Siyonizm denen canavar İslam alemini sömürüyor" dedi.

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Erbakan Açıklaması
Erbakan, Samsun'da Erbakan Vakfı'nca düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Burada davetlileri selamlayan Erbakan, "Bugün dünya siyonizmi denen ırkçı emperyalizm olarak da adlandırdığımız bu canavarın iki dev büyük kıskaçlı kolu var. Bu kollardan biri siyasi ve askeri operasyonlar koludur. Bir diğer kol ise ekonomik operasyonlar koludur. Bu iki koldan dünya siyonizmi dediğimiz canavar, ırkçı emperyalizm dediğimiz canavar İslam alemini sömürmekte, zulüm etmekte ve kendi istediği doğrultuda yönlendirmektedir" diye konuştu.

"Büyük Ortadoğu Projesi" ile Müslaman ülkelerin kolay yutulacak lokmalar haline getirildiğini öne süren Erbakan, "Kolay yutulacak lokmalar haline getirilmesi projesini kim yürütüyor? Sizinde bildiğiniz gibi Amerikan yönetimi yürütüyor. Peki Amerikan yönetimini kim kontrol altında tutuyor? Amerika'da odaklanmış siyonist lobiler. Erbakan hocamızın 50 sene boyunca bize tanıtmak için uğraştığı dünya siyonizmi ve dünya siyonizminin 300'ler meclisidir" dedi.

Erbakan, ABD'nin, Ortadoğu'daki planını ve stratejisini 4 temel ayak üzerinde kurguladığını iddia ederek, "Bunlardan birincisi Ortadoğu'da kendisine ve can dostu, canından bile öte olan İsrail'e karşı çıkabilecek güçlerin ortaya çıkmasına engel olmak. İkincisi Ortadoğu'da müttefiki olan İsrail'i titizlikle korumak ve kollamak, üçüncüsü başta petrol olmak üzere bölgedeki bütün enerji kaynaklarını kontrol etmek ve dördüncüsü İsrail'i tehdit edebilecek olan her türlü kitle imha silahlarının İsrail'e komşu veya düşman ülkelerin eline geçmesini engellemektir" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA