ESK Bölge Temsilciliği'nin Tekirdağ'da Açılması Üreticiyi Sevindirdi

Edirne Merkez İlçe ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği (SÜTÜB) Başkanı Mustafa Suiçmez, Tekirdağ'da açılan Et ve Süt Kurumu'nun, üreticiye çok büyük katkısı olacağını belirtti.

ESK Bölge Temsilciliği'nin Tekirdağ'da Açılması Üreticiyi Sevindirdi
Et ve Süt Kurumu'nun üreticinin yanında bir kurum olduğunu belirten Suiçmez, "Kurulan tesis üreticimizin yüzünü güldürdü. Bazılarını tenzih ediyorum. Burada hükümetimiz üreticimizi koruyarak, piyasada birilerinin istediği gibi fiyatlarla oynamasına müsaade etmiyor" dedi.

Kurumun tamamen üreticiyi koruma görevini üstlendiğini belirten Suiçmez, şunları kaydetti:

"Et ve Süt Kurumu'nun bölge temsilciliği açıldı. Bildiğiniz üzere bugüne kadar Trakya'da bölge temsilciliği yoktu. Bu bizim üreticimize çok ciddi bir katkı, fayda sağlayacağını ümit ediyor. Et ve Süt Kurumu, sözleşmeli kesimden hem küçükbaşta hem büyük başta, dengede tutma anlamında, üreticiyi koruma anlamında çok faydalı bir kurum. Tekirdağ'da bir bölge temsilciliği açıldı. Bize de ziyaretlerde bulundular. Bununla ilgili üreticilerimize mesaj sistemiyle bunları duyurduk.

Görsel anlamda da afiş olarak da köylerimize bütün afişlerimizle, köylerimize ve bütün üreticilerimize ulaştırmaya çalışıyoruz. Kurumun tesisinde sözleşmeli kesimler yapmak isteyen üretici fiyatlar konusunda bir kayıp yaşamayacak. Edirne'de de bir mezbaha açılacak. Et ve Süt Kurumu, bir kesim fiyatı belirliyor. Örneğin küçükbaşta Et ve Süt Kurumu'nun kesim fiyatı koyun da 17, kuzu da 21 lira. Ancak biz serbest piyasaya baktığımızda bununla ilgili fiyatları göremiyoruz.

Böyle durumlarda verdiğimiz irtibat numaralarıyla buraya iletişim sağlandığında, Et ve Süt Kurumu'nun sözleşmeli yerlerinde Edirne'de de bir mezbaha yapmak üzereler, araştırmaları devam ediyor. Böylece bu yerlerde kesimini yaptırıp, parasını da devletten peşin olarak alıyor. Et ve Süt Kurumu bildiğiniz gibi bir devlet mekanizması. Büyükbaşta da aynı şekilde. Sözleşmeli kesim de yapabiliyor. Örneğin işletmenizde küçükbaş ve büyükbaş hayvanınız var. 5 ay sonra kesimi planlıyorsunuz. Gidip bugünün şartlarıyla sözleşme yapabiliyorsunuz. 5 ay sonra fiyatlarda bir düşüş olduğunda sizin sözleşmede imzaladığınız fiyatlar düşmüyor. Eğer piyasada bir düşüş olursa sizin hiçbir kaybınız olmuyor."

Kaynak: AA