Dijital Girişim Analiz Platformu Startups.Watch Tanıtıldı

Türkiye'nin ilk dijital girişim ve yatırım analiz platformu Startups.watch tanıtıldı.

Söz konusu platform yatırımcıların, iş geliştirme uzmanlarının ve girişimcilerinin, girişim ekosistemindeki paydaşlarla ilgili son 5 yılda oluşturdukları tüm analizleri barındırıyor.

Startups.watch'a üye olan müşteriler, teknoloji tabanlı girişimleri, firmaları takip edebilecek; bu firmaların web trafiğini, mobil uygulama indirilme oranları ile sosyal medya performanslarını da inceleyebilecek.

Dijital girişimcilik ekosistemin gelişimine ve paydaşlarına daha fazla katkı sunabilmek için Bankalararası Kart Merkezi'nin (BKM) de destek verdiği platform, düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı.

Toplantıda konuşan Startups.watch platformu kurucusu Serkan Ünsal, dijital girişimciliğin dünyada ve Türkiye'de geçmişe göre çok fazla kişiyi etki alanına aldığını söyledi.

Dijital girişimciliğin dünyada olduğu gibi Türkiye'de de bugüne kadar başarılı örnekleri olduğuna dikkati çeken Ünsal, geleneksel girişimciliğin olmazsa olmazları olan tuğla ve harç döneminin artık yerini akıl ve fikir işlerine bıraktığını kaydetti.

Gelişime bu denli açık olan ve girişimci sayısının her geçen yıl arttığı dijital mecraya ait bir bilgi havuzunun olması gerektiğini düşündüklerini anlatan Ünal, sözlerine şöyle devam etti:

"BKM'nin de destekleriyle bu platformu hayata geçirdik. Startups.watch, dijital mecra paydaşlarının bugüne kadar yaptıkları yatırımların, verilerin ve analizlerin yer aldığı bir bilgi havuzu. Geleceği dijitalde görenler açısından geçmiş 5 yılın tüm analizlerinin ve sayısal verilerinin yer aldığı bir mecra. Akıl-fikir yatırımlarının verileri bu platformda toplanıyor."

BKM Genel Müdürü Soner Canko ise söz konusu platformun özellikle dijital mecrada yatırım yapmak isteyenler açısından son derece faydalı bir araç olduğunu söyledi.

Girişimcilik konusunda her geçen gün ileri giden Türkiye'nin bu platform sayesinde daha da hız kazanacağını belirten Canko, BKM olarak söz konusu platforma ortak olmadıklarını, sadece destek olduklarını dile getirdi.

Kaynak: AA