Muş'ta 'Karatis Body' Tümörü Ameliyatı Yapıldı

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde yaşayan hasta kadının boyun kısmından beynine giden damarlarda görülen tümör (karatis body), Muş Devlet Hastanesinde ilk kez gerçekleşen ameliyatla alındı.

Yaklaşık 5 yıldır boyun damarlarına yerleşen tümör nedeniyle zor günler geçiren Adilcevazlı 31 yaşındaki Söylemez Kızmaz, Muş Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahisinde gerçekleşen ameliyatla sağlığına kavuştu.

Muş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri ve Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Mustafa Abanoz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muş'ta ilk kez yapılan ameliyatın başarılı geçtiğini belirterek, "Şah damarlarının etrafında kaynaklanan bir tümör ameliyatı. Muş'ta daha önce hiç yapılmayan bir ameliyattı. Hastamızın sağlığı iyi. İnşallah kısa zamanda taburcu olacak" diye konuştu.

Muş Devlet Hastanesi yöneticisi Ömer Cengiz ise bu tür ameliyatları yaygın hale getireceklerini belirterek, eksikleri giderip en kısa sürede açık kalp ameliyatlarının yapıldığı bir merkez haline gelmek istediklerini kaydetti.

Cengiz, Muş Devlet Hastanesini sevk alan bir kurum haline dönüştürmeyi amaçladıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu konuda geçen sene 730 hasta yanıktan dolayı sevk edilmişti. Şu an 5 yataklı bir yanık ünitesi servisi açmayı düşünüyoruz. Amacımız, Muş'ta bölgede tek olmak. Burada insanların Elazığ'a, Malatya'ya, Erzurum'a, Van'a gitmesini engellemek. O konuda altyapı çalışmaları devam ediyor. Sadece bir yıkama kabini eksikliği kaldı. İnşallah yanık ünitemizi önümüzdeki günlerde açmayı düşünüyoruz. Cerrahi yoğun bakım ünitesi eksikliğimiz vardı. Dokuz yataklı cerrahi yoğun bakım ünitesini de önümüzdeki günlerde açmayı hedefliyoruz. Amacımız Muş Devlet Hastanesini sevk eden değil sevk alan bir kurum haline dönüştürmek ve vatandaşlarımızın bu konudaki mağduriyetlerini önlemek."

Ameliyatla sağlığına kavuşan Söylemez Kızmaz ise ameliyatta emeği geçen doktorlara teşekkür ederek, "5 senedir boynum ağrıyordu. Urfa'ya gidip hocamızın yanında ameliyat olacaktım. Hocamız buraya geldi ve ameliyat oldum. Hastaneden ve hocamızdan çok memnunuz. Hocamıza güvenip buraya geldik ve şu an çok iyiyim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA