Hadra Hamamı Kültür Ve Sanat Evi Kurs Kayıtları Başladı

İçel’in merkez Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Hadra Hamamı Kültür ve Sanat Evi, yaz dönemi kurs kayıtlarını almaya başladı. Sinema, Fotoğrafçılık, Ney, Yan Flüt, Bağlama, Gitar ve Şan kursları için başvurular 30 Haziran tarihine kadar kabul edilecek.

Hadra Hamamı Kültür Ve Sanat Evi Kurs Kayıtları Başladı
Harda Hamamı Kültür ve Sanat Evi, yaz döneminde yoğunlaştırdığı eğitim programları için kayıtları almaya başladı.

Hadra Hamamı Kültür ve Sanat Evi, bu yaz döneminde özellikle sanat eğitimlerine ağırlık verecek. Merkez Akdeniz ilçesine bağlı Kiremithane Mahallesinde bulunan ve Akdeniz Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda restore edilerek kültür-sanat etkinliklerinin yapıldığı bir mekan olarak işlev kazanan tarihi Hadra Hamamı, pek çok eğitim programına da ev sahipliği yapıyor. Alanında uzman eğitmenlerin ve akademisyenlerin atölye çalışmaları ve eğitimleri ile derinlik kazanan Hadra Hamamı Kültür ve Sanat Evinde, tüm kurslar ücretsiz olarak veriliyor.

Bu yaz dönemine ilişkin yeni açılacak eğitim programları hakkında bilgi veren Hadra Hamamı Kültür ve Sanat Evi Koordinatörlerinden Ferhat Nas, 16 yaş ve üzeri herkesin kurslara kayıt yaptırabileceğini ifade etti.

Kursiyerlerin alacağı eğitimleri pratiğe dökecek etkinlikler de planlayacaklarını vurgulayan Nas, "Çeşitli etkinliklerle eğitim programlarımızı zenginleştirmeyi hedefliyoruz. Bu yaz döneminde özellikle sinema atölyemiz çok hareketli olacak. Sinema atölyemizde senaryo yazım ve film çekim tekniklerinden kurguya, dünya sinema tarihinden film analizlerine kadar son derece zengin bir içerik kursiyerlerimizi bekliyor. Bunun yanı sıra fotoğrafçılık atölyesi kursiyerlerimizle de fotoğraf gezileri düzenleyeceğiz. Geçen yıl olduğu gibi bu yaz döneminde de enstrüman kurslarımız olacak. Bu yıl enstrüman kurslarının yanı sıra şan (ses eğitimi) programımızı açıyoruz. Enstrüman kurslarımız ise ney, yan flüt, bağlama ve gitar dallarında verilecek. Sınırlı kontenjanımız için 30 Haziran tarihine kadar kayıtları kabul edeceğiz. Eğitimlerimiz hafta içi hocalarımız tarafından verilecek" dedi.

Kaynak: İHA