Sorgun'da 'Yerel Esnafına Sahip Çık' Projesi Başlatıldı

Sorgun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı tarafından "Yerel Esnafına Sahip Çık" projesi başlatıldı.

Sorgun'da 'Yerel Esnafına Sahip Çık' Projesi Başlatıldı
Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede büyük marketlerin hızla çoğaldığını ifade ederek, bunun sonucunda küçük esnafın maddi olarak zor günler geçirdiğini söyledi.

Globalleşmenin, ulusal mağazacılığı ve internet alışverişini beraberinde getirdiğini anlatan Aktaş, "Bu uygulama yerel esnafımıza büyük darbeler vurmuştur ve vurmaya devam etmektedir. Ulusal mağazalar ve internet alışverişiyle rekabet etme şansı dahi olmayan benim esnafım, 'büyük balık küçük balığı yutar' hesabı her geçen gün kan kaybetmekte, erimekte ve bitmek üzeredir" dedi.

Küçük esnafın yaşatılması konusunda en çok özverinin halka düştüğünü dile getiren Aktaş, "Aslında imkanı olduğu halde başka memlekete göç etmeyerek, kendi memleketinde hizmet etmeye çalışan, memleketlisini yanında istihdam ederek ona iş ve aş veren, düğünlerimizde bizimle halay çeken, cenazemizde bizimle ağlayan, bir çoğumuzun akraba, arkadaş, dost olduğu yerel esnafımıza sahip çıkmalıyız. Ulusal mağazalardan ve internetten peşin parayla alışveriş yapıp, yerel esnafa gelince veresiye alışveriş yaptığınızı bildiği halde bunu size yansıtmayan, sizden güler yüzünü esirgemeyen, kimi akrabanız, kimi arkadaşınız ve kimi dostunuz olan yerel esnafınıza sahip çıkmak bizlerin görevidir" diye konuştu.

Aktaş, Yerel Esnafına Sahip Çık projesi kapsamında esnafı tek tek dolaşacaklarını belirterek, vatandaşlara da yerel esnaftan alışveriş yapmaları konusunda broşürler dağıtacaklarını, toplantılar düzenleyeceklerini ve yüz yüze görüşerek tavsiyelerde buluşacaklarını anlattı.

Kaynak: AA