Özgecan Aslan Davasında Baro Ve STK'ların Müdahil Talepleri Reddedildi

Özgecan Aslan cinayeti davasının gelecek duruşmalarında baro ve sivil toplum kuruluşlarının müdahil talepleri reddedildi.

Özgecan Aslan Davasında Baro Ve STK'ların Müdahil Talepleri Reddedildi
İçel’in Tarsus ilçesinde evine gitmek için bindiği minibüsün şoförü Suphi Altındöken’in tecavüz girişimine direndiği için hunharca öldürülen Özgecan Aslan’ın davası, 3 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilerek, 9 Eylül 2015 tarihine ertelendi. Duruşma sonrası basın açıklaması yapan Aslan ailesinin avukatı Sevim Küçük, daha önce iddianamede hakkında cinsel saldırı ile sevk maddesi bulunmayan sanık Fatih Gökçe hakkında iddianame hazırlanmasının önemli bir gelişme olduğunu kaydetti.

Özgecan Aslan davasını ‘Özgecanlar davası’ olarak nitelendiren Küçük, “Bu şiddeti uygulayan erkeklerin gerçekten hak ettikleri adil ve eşit cezayla karşı karşıya kalmaları ana mücadelemiz. Özellikle bu konuda mahkemelerce verilen az cezalar veya ceza verilmemezlik ya da çok basit, hukuken kabul edilemeyecek sebeplerle indirim maddesi uygulanması tüm kamu vicdanını rahatsız etmiş, yok etmiştir” diye konuştu.

“DAVAYI CEM GARİPOĞLU DAVASIYLA KIYASLADILAR”

Henüz esasa ilişkin iddialarını ileri sürmediklerini ve 2. duruşmayı beklediklerini anlatan Avukat Küçük, “Bu davada özellikle bu konuda çok daha farklı bir karar alınmasını bekliyoruz. Buradaki tüm mücadelemiz bu ve bunun örnek bir dava olmasını istiyoruz. Savunma yapılırken davayla bir karşılaştırma yapıldı, Cem Garipoğlu ile ilgili. Garipoğlu davasında da babanın durumunu öne sürerek orada babanın serbest bırakılmış olduğunu ve davayı örnek gösterip tahliye talebinde bulundular, tabii ki reddedildi. Onu talep etmek bile abesle iştigal” ifadelerini kullandı.

“BU DAVADA TAM TERSİ BİR KARAR ÇIKMASINI BEKLİYORDUK”

Gelecek duruşmalar için barolar ve diğer sivil toplum kuruluşlarının müdahil taleplerinin suçtan doğrudan zarar görmedikleri için reddedildiğini vurgulayan Sevim Küçük, bakanlık ve ailenin avukatlarının duruşmada yetkili kılındığını sözlerine ekledi. Mahkemenin bu kararının üzüntü meydana getirdiğini dile getiren Küçük, “Özellikle bu konuda, kamuya mal olmuş bu davada tam tersi bir karar çıkmasını bekliyorduk” şeklinde konuştu.

“EK İDDİANAMENİN GÜNDEME GELMESİ DELİLLERİ GÜÇLENDİRDİ”

Özgecan Aslan’ın amcası Yaşasın Aslan ise, yargılamanın adil yapıldığını belirterek, Suphi Altındöken’in babası Necmettin Altındöken’ın avukatlar tarafından aklanmaya çalışıldığını ancak mahkemenin buna inanmayacağını umduğunu ifade etti.

Davaya müdahil olan çok sayıda avukata teşekkür eden Aslan, ek iddianamenin gündeme gelmesinin delilleri daha güçlendirdiğini ve lehlerine olan bir durum olduğunu anlattı.
Kaynak: İHA