Sağlık Bakanı’ndan “bozuk mama” açıklaması

Gümrükte bozuk mama ele geçirildiği iddialarını değerlendiren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ilaç takip sistemini hatırlatarak, “Türkiye’ye girebilme ihtimali şansı sıfır, yakalanmama şansı yok” dedi.

Sağlık Bakanı’ndan “bozuk mama” açıklaması
Sağlık Bakanı’ndan “bozuk mama” açıklaması
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, NTV'nin sorularını yanıtladı.

Müezzinoğlu, Samsun'da öldürülen doktor Uzmanı Operatör Doktor Kamil Furtun'a Allah'tan rahmet, ailesine sabırlar, sağlık camiasına başsağlığı diledi.

Sağlık çalışanlarının basın bildirisi yayımlayacağını ifade eden Müezzinoğlu, “Sağlık Bakanlığı olarak, biz toplumsal duyurlılığı artırabilmek adına tüm hastalerimizde 15 dakika süreyle 'Biz bir aileyiz şiddete birlikte karşıyız' kokartlarıyla başhekimlerimiz, hemşirelerimiz ve hizmet alan hastalarımızın da katılımıyla bir basın bildirisi yayımlayacağız. 15 dakika sonra hasta tedavilerine devam edeceğiz. Hastalarımızı mağdur etmek, sağlık hizmetinden mağdur bırakmak gibi bir şeyimiz olamaz. Türk Tabipler Birliği'nin iş bırakma eylemine destek vermiyoruz. Bir hafta süresince muayene olacak her hastaya bu kokarttan takacağız.” dedi.

Müezzinoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Doktor Kamil Furtun'un adını yaşatacak tüm tedbirleri alacağız. Gerekiyorsa hastanenin ismini onun ismini vereceğiz veya ailenin önerileri varsa değerlendireceğiz. Şiddete sıfır toleransla yaklaşıyoruz. Tüm savcılarımıza sağlıkta şiddet uygulayanın tutuklaması yetkisi veren düzenlemeyi yaptık. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulalayanlar için polislere gözaltı yetkisi veren düzenlemeyi yaptık. 24 saat düzenli destek veriyoruz. Şiddete maruz kalanlara hukuksal destek veriyoruz. Her gün 1.5 milyon hastaya şifa dağıtan bir yapıyız. Bir o kadar da refakatçi var. Bizim en büyük sorunumuz hastalardan ziyade hasta yakınlarıyla oluyor. her gün 3 milyon insanla muatah olan 700 bin kişilik ekip. Tabii ki istemediğimiz halde tatsız olaylarla karşılıyoruz. Daha farklı yasal düzenlemeler gerekiyorsa onları da yapacağız,'

Psikiyatri hastalarının fişlendiği iddialarını değerlendiren Müezzinoğlu, “Bunlar seçim döneminde algı yönetimilye alakalı. Psikiyatri hastalarının isimlerini toplamıyoruz. İsimleri, adresleri lazım değil. Hangi bölgede, hangi oranda psiklojik sorunlar var. Verileri almadan gelecek projeksiyonu yapamayız. Algı yönetimi olarak eleştirmek etik dışı bir durum” diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı'na alınacak personel konusunda da bilgi veren Müezzinoğlu, “14 bin 500 memur kadro alacağız. Bu yıl içinde yaklaşık 26 bin ilave kadro alacağız” dedi.

Bir gazete yer alan bozuk mama iddialarıyla ilgili bir soruya da yanıt veren Bakan Mehmet Müezzinoğlu, şöyle konuştu: “Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bu konuda hassas bir bakanlık. Yakalanmış olmasını takdir ediyorum. İlaç takip, ürün takip sistemimiz var. Geldiği anda kullanılması mümkün değil. Nerede, hangi tarihte üretildiğini, son kullanma tarihini butün vatandaşlarımız görebiliyor. Yüzde 99.9 çok rahat takip ediliyor. Türkiye'ye girebilme ihtimali şansı sıfır, yakalanmama şansı yok.”