İzasad'dan 'Türk Süsleme Sanatı'Konferansı

Türk kültürü ve sanatının yaşatılmasını, tanıtılmasını ve yaygınlaştırılmasını amaçlayan ’Türk Süsleme Sanatı’ konulu konferans İzmir’in Aliağa ilçesinde yapıldı.

İzasad'dan 'Türk Süsleme Sanatı'Konferansı
İzmir Aliağa Stratejik Araştırmalar Derneği (İZASAD) tarafından Aliağa Belediyesi Çok Amaçlı Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen konferansa, vatandaşların yanı sıra Aliağa Belediyesi Başkan Yardımcıları Mehmedali Özkurt, Mahmut Kayhan, Adem Yılmaz ve belediye meclis üyeleri katılırken Gazi Üniversitesi Emekli Öğretim Görevlisi Hüseyin Bulut ise programdan konuşmacı olarak yer aldı. Sanatın kültürün bir parçası olduğunu dile getiren Bulut, "Bir ülkenin yemek çeşitleri dahi o ülkenin kültürünü yansıtan nasıl bir kültürden gelindiğini anlatan bir unsurdur. Kültür bir ülkeyi tanıtmada çok büyük avantajlar sağlar. Türk kültürü dünya kültüründe ve sanatında önemli bir yer edinmiştir. Bu kültürün tanınması, bilinmesi Türkiye’nin lehine olacaktır. Kültür ile yapılacak reklam parayla yapılacak olan tanıtımdan veya propagandadan daha değerlidir. Kendi kültürümüz ile yapacağımız bir tanıtım Türkiye için daha etkili olacaktır" diye konuştu.

Konferans sonrası konuşan İZASAD Başkanı Rahmi Keskinoğlu, "İnsanlar hayatın kendilerine verdiği zaman kadar yaşayabilirler. Kurumlar ya da devletler ise ellerinde bulundurdukları değerlere sahip çıkıp geliştirebildikleri, içinde bulundukları zamanın gerekliliklerini yerine getirebildikleri ve üretebildikleri kadar uzun ömürlü olurlar. Yani ellerinde bulundurdukları değerlere sahip çıkamayan ve üretemeyen milletler kendi çocuklarının haklarını tüketmiş olurlar" dedi.

Kaynak: İHA