Feyzioğlu, Aydın Ve Denizli'nin Emektar Avukatlarını Onurlandırdı

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Aydın ve Denizli’de meslekte 40, 50 ve 60’ıncı yıllarını geride bırakan avukatları onurlandırdı.

TBB tarafından düzenlenen törende, avukatlık mesleğinde 40, 50 ve 60’ıncı yıllarını geride bırakan 25 avukata plaket takdim edildi. Aydın Barosu lokalinde düzenlenen törene Metin Feyzioğlu’nun yanı sıra Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, Aydın ve Denizli barolarına kayıtlı avukatlar katıldı.

Törenin açılışında konuşan Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, “Avukatlık yasasının bize yüklediği görev olarak halkımızın, başta insan hakları olmak üzere bütün haklarıyla avukatlarımızın haklarını savunmaya çalışıyoruz. Yaptığımız işin özü, savunmamızın adı müdafa-i hukuktur” dedi.

Avukatlık mesleğinin zor bir süreçten geçtiğine işaret eden TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, mesleki zorlukların yanı sıra avukatların her gün şiddete maruz kaldığını söyledi.

Türkiye’de vatandaşların büyük bir kısmı halen hakka, adalete ve aydınlık bir geleceğe inanıyorsa bunda avukatların rolünün büyük olduğunu kaydeden Feyzioğlu, “Yurttaşlarımız hala ‘Eninde sonunda hukuk içerisinde ve demokrasi içerisinde çözüm bulunacaktır’ diyor ise kendinizle lütfen gurur duyun. Baya bir gurur duyun. Türkiye’de bu umudu son 5 yıldır ayakta tutan ve ‘Mücadele ettiğimizde mutlaka başaracağız’ dedirten avukatlarımız oldu. Bu ülkenin başka kurumları birer birer çökerken ve baskıya boğun eğerken, barolar ve avukatlar binlerce yıllık misyonlarını bir kez daha bu ülkede hayata geçirdi. Ben her bir meslektaşımla hak mücadelesinin asli mücadelesi olduğu için gurur duyuyorum. Böyle bir camianın içinde bulunduğum ve sizleri temsil etme görevini taşıdığım için onur duyuyorum. Baro başkanlarımızla birlikte taşıdığımız sorumluluğunun önemini her gün iliklerimize kadar hissediyoruz” dedi.

“AVUKATLAR AĞIR BİR SORUMLULUK ALTINDA”

Avukatların Türkiye’nin geleceği için önemli bir sorumluluk taşıdığını söyleyen Feyzioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’nin birlik ve beraberliğinin, üniter devletin, vatanıyla, milletiyle bölünmez bütünlüğünün ihtiyaç duyduğu ortak payda, hukukun üstünlüğü, insan hakları, özgürlükler ve demokrasidir. Bu ortak paydayı oluşturacak lisana da öncelikle biz avukatlar sahibiz. Bugüne kadar hak dağıtmak ve haklar için görevli olan avukatlar, bugünün Türkiye’sinde ülkenin bütünlüğü, insan hakları ve özgürlüklerini sağlamakla yükümlüdür. Bu ağır bir sorumluluktur. Zaten avukatlara daha azı da hafif gelirdi."

Metin Feyzioğlu’na konuşmasının ardından Aydın Baro Başkanı Bozkurt tarafından hediyeler takdim edildi. Feyzioğlu ve baro başkanları törenin sonunda cübbelerini giyerek, emektar avukatlara plaketlerini takdim etti.
Kaynak: İHA