Balkız Açıklaması 'Çiftçi Makus Talihini MHP İktidarıyla Yenecek”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa Milltvekili adayı Av. Zeynel Balkız, seçim çalışmaları kapsamında gittiği Salihli’de yoğun ilgiyle karşılandı. Ziyaretlerinde çiftçinin yaşadığı sıkıntılara da değinen Balkız, çiftçinin makus talihini MHP iktidarıyla yeneceğini söyledi.

Balkız Açıklaması 'Çiftçi Makus Talihini MHP İktidarıyla Yenecek”
Salihli’de kurumlar, mahalle ve STK’lara bir dizi ziyaret gerçekleştiren MHP Manisa Milletvekili adayı Zeynel Balkız ilk olarak MHP Salihli İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Salihli ilçe teşkilatında DYP eski ilçe başkanı ve eski milletvekili adayı İlter Yüksel, DYP ilçe başkanı İlhan Körezli’nin de başarılar dileği ve desteğini alan Balkız daha sonra Adliye ve Cumhuriyet Başsavcısını ziyaret etti.

Ziyaretlerine Salihli ilçe Ziraat Odası ile devam eden Balkız, Ziraat Odası Başkanı Necati Aktürk tarafından karşılandı.

EN KISA SÜREDE YARALAR SARILMALI

Gündemdeki konular ve çiftçinin sorunlarının konuşulduğu ziyarette geçtiğimiz günlerde Manisa’da yaşanan don felaketi gündeme geldi.

“İktidarın şu anda yaptığı yaralara çözüm bulmak değildir” diyen Balkız, “Sosyal devlet anlayışına göre yapılması gereken, sigorta işlemlerini hızlandırmak. Bu konudaki bürokrasiyi aşmaktır. Sigorta yaptıramamış vatandaşlarımızı korumak ve zararlarını ödemektir. Çünkü çiftçiler bu ülkeyi besleyen kişilerdir. Avrupa’da 3 dönüm bahçede şaraplık üzüm yetiştiren bir çiftçi verilen desteklerle bir yıllık geçimini sağlayabiliyorsa çiftçinin bu zarar nedeni ile borçlarının 5 yıl faizsiz olarak ertelenmeli. İktidar muhakkak bu konuya el atmalıdır. Tarım korunması gereken en büyük varlıklarımızdan birisi. Net ifade ediyoruz ki zararlar derhal tespit edilmeli, sigorta şirketleri TARSİM harekete geçirilmeli. En kısa zamanda zararların telafi edilmesi yoluna gidilmeli. Çünkü koruduğunuz bir sosyal cemiyet, bir sosyal gruptur. Türkiye’yi besleyen ana damarlardır. Borçsuz olan çiftçinin de vergisel anlamda iyileştirmeler yapılmalı. 7 Haziran sonrasında inşallah çiftçinin bu makus talihi bizimle, Milliyetçi Hareket Partisi iktidarı ile düzelecek. Biz çiftçimizin yanında olacağız, üretimi pahallılaştıran giderleri iyileştirerek düşmesini sağlayacağız. Devlet Bahçeli’nin devlet sözü mazot ÖTV’siz 1,75 TL’den çiftçiye verilecek” dedi.

BELEDİYE VE MAHALLE ZİYARETLERİ DE YAPTI

Balkız, Salihli’deki ziyaretleri kapsamında ilçe belediyesi ve mahalle ziyaretleri de gerçekleştirdi. Büyükşehir Yasası ile belediye ve köyden mahalleye dönen beldelerde vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılanan Balkız’ı vatandaşlar bağrına bastı.

Çiftçinin dertlerini dinleyen Balkız, Türkiye’de çiftçinin değerinin hak ettiği yerde olmadığını, çiftçinin üretim maliyetlerinin yüksek fakat ellerindeki ürünün maliyetinin altında pazara çıkması nedeni ile sıkıntıda olduğunu söyledi.

Yaşanan don felaketi ile de mağduriyetin bir kat daha arttığını ifade eden Balkız, “Maliyetlerin yüksekliğinden dolayı çiftçinin çektiği sıkıntılar için maliyetlerin düşürülmesi temin edilecek. Gübre fiyatlarınızı düşüreceğiz. Size Devlet Bahçeli sözü: 1.75 TL ÖTV’siz mazotu sizlere bizim iktidarımız döneminde vereceğiz. İnşallah iktidara bizi getirdiğinizde, mağdur olan çiftçimizin yaraları bizim iktidarımızda giderilecek.” diye konuştu.

İŞSİZLİK İÇİN ÖZEL ÇÖZÜMLER

İşsizlik için özel çözümleri olduğunu kaydeden Balkız, “Esnafa desteklerimiz var. Asgari ücretli çalışanın yüzü bizim iktidara geldiğimizde gülecek. Bin 400 TL asgari ücret, evi olmayana 250 TL kira yardımı, Büyükşehir kapsamında çalışana 100 TL yol servis ücreti verilecek. Buda toplamda Bin 750 TL bir rakam ediyor. Bunlar hayal değil yapılması mümkün politikalardır. Milliyetçi Hareket Partisi iyi bir ekonomi programı ve adaletli bir yönetim ile geliyor. 7 Haziran’dan sonra ekonomik olarak güçlü bir program ve adaletli bir yönetim ile sizlere hizmet vermek için yola çıktık.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA