Vali Düzgün, Engelli Girişimcinin İş Yerinin Açılışına Katıldı

Vali Orhan Düzgün'ün, engelli bir girişimcinin iş yerinin açılış törenine katıldığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, engelli girişimci Kadircan Gökalp'in iş yerinin açılışına, Vali Düzgün ile vali yardımcıları Zülkarnin Öztürk ve Mehmet Aktaş, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes AŞ Genel Müdürü Murat Cahit Cıngı, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan ve çok sayıda davetli katıldı.

Düzgün, açılışta yaptığı konuşmada, engelli vatandaşların açmış olduğu bu tarz iş yerlerinin, diğer engellilere de örnek olması gerektiğini dile getirdi.

Engelli vatandaşların istihdam hayatında yer almalarının önemine vurgu yapan Vali Düzgün, şöyle devam etti:

"Kadircan Bey, girişimciliği ve engellilere nasihatleri ile güzel bir örnek. İnşallah bu örnek davranışını burada da devam ettirecek. Engelli vatandaşlarımızın evde kapalı kalmayarak istihdam hayatına girmeleri, evlerinden çıkarak sadece işçi olarak değil iş veren pozisyonunda bulunmaları, bu güzel işletmede olduğu gibi güzel bir örnek olmaları önemli. Bu iş yerinin açılışı için 2015'in 5. ayının 5. günü, saat 5'i 5 geceyi tercih ederek anlamlı bir zamanı seçti. Önümüzdeki hafta da Engelliler Haftası olması sebebiyle açılan iş yeri daha bir anlam ifade etmektedir. Bu bölgede bu tür işletmeler yoğun değil, o yüzden hem eksikliği giderecek, hem de engelliler için güzel bir örnek olacak. Ben kendisine hayırlı kazançlar diliyorum."

İş yeri sahibi Kadircan Gökalp ise kendilerine her zaman destek olan Vali Düzgün'e, bu güzel günde de yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Vali Düzgün ve protokole üyeleri, kafeteryanın açılışını yaparak iş yerini gezdi.

Kaynak: AA