Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Işık Yalova'da

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, tersanecilik sektörünün 2008 krizini halen atlatamadığını söyleyerek, “İnancım önümüzdeki süreçte tersanelerdeki işlerin daha iyiye gideceği işlerin daha da artacağı yönünde" dedi.

Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Işık Yalova'da
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) tarafından Elegance Otel’de düzenlenen yemekte sanayicilerle bir araya geldi. Tersanecilik sektörü ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Bakan Işık bu sektörün 2008 krizini halen atlatamadığını dile getirerek, "Tersane sektörü 2008 yılındaki krizden henüz çıkamadı. Bizimde 2008 krizinden en fazla etkilenen sektörümüz tersanecilik sektörü ama buna rağmen şu anda aldığım bilgiye göre Sadece Yalova’nın Altınova ilçesindeki tersaneler bölgesinde 12 bin insanın istihdamı devam ediyor. Hükümetimiz tersanelerle ilgili teşvik tedbirlerini yürürlüğe koydu. Mesela 25 yılın üzerindeki kosterler artık hurdaya ayrılacak ve yenlerinin yapılması teşvik edilecek. Tersanecilerimizin finansmana erişimi konusunda kredi garanti fonunun hacmi genişletilip teminat yetersizliği nedeniyle kredi alamayan tersanecilerimize destek vermiş oluyoruz. Bu ve bunun gibi Ulaştırma Bakanımızın koordinasyonunda bir diz tedbir alındı. İnancım önümüzdeki süreçte tersanelerdeki işlerin daha iyiye gideceği işlerin daha da artacağı yönünde" diye konuştu.

Bakan Işık ardından YTSO Başkanı Tahsin Becan ve AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak’tan da ildeki sanayi kuruluşları, OSB’ler ve diğer kuruluşlarla ilgili bilgiler aldı. Sanayicileri de dinleyen Bakan Işık ardından Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde ki başka bir programa katılmak üzere Yalova’dan ayrıldı. Toplantıya AK Parti Yalova milletvekili adayları Fikri Demirel ile Mehmet Demirhan da katıldı.

Kaynak: İHA