Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Çelik Açıklaması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Nesrin Çelik, "Aldığımız her türlü tedbir, çaba, bir aile sıcaklığı ve aile güvenliği ve dahi ailenin eğitimi sosyalleştirilmesi, kültür aktarımı gibi fonksiyonları kurumlar vasıtasıyla hayat geçirmek mümkün olmuyor. Bunun için öncelikle istiyoruz ki çocuklarımız aileleriyle kalsın, ailesi olmayan çocuklarımıza da ailelerimiz koruyucu aile olsun, sahip çıksın" dedi.

Çelik, Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık Sen) Eskişehir Şubesi tarafından "Koruma Altındaki Çocuklarımıza Bisiklet Kampanyası" kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sosyal Hizmet Yerleşkesi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, modern dünyada "sosyal devlet" olgusunun büyük önemi bulunduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin de artık bir sosyal devlet yapısına sahip olduğunu, bu niteliğini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile hayata geçirdiğini vurgulayan Çelik, şöyle konuştu:

"Bakanlığımız, korumaya muhtaç çocuklar, yaşlılar, engelliler, aileler, kadınlar ve dezavantajlı konumdaki bütün vatandaşlar için hizmet üretmek ve sosyal yardım programları geliştirmekle görevlidir. Bu görevimizi en yetkin, en doğru sonuç üretecek şekilde yapmaya çalışıyoruz. Çocuklarımız devletin koruması altındadır. Onların her türlü ihtiyacı en etkin şekilde karşılanmaktadır fakat devletin çocuklarımıza veremediği bir tek şey var, o da aile sıcaklığı. İnsan yavrusunun doğal ortamı olan ailenin yerini doldurmak maalesef mümkün olmuyor. Aldığımız her türlü tedbir, çaba, bir aile sıcaklığı ve aile güvenliği ve dahi ailenin eğitimi sosyalleştirilmesi, kültür aktarımı gibi fonksiyonları kurumlar vasıtasıyla hayat geçirmek mümkün olmuyor. Bunun için öncelikle istiyoruz ki çocuklarımız aileleriyle kalsın, ailesi olmayan çocuklarımıza da ailelerimiz koruyucu aile olsun, sahip çıksın."

- "Sosyal devlet"in önemi

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna da sağlıklı yaşama kültürünün yerleşmesinde önemli bir araç olan bisikletin, çocuklar için ayrı bir önemi bulunduğunu anlattı.

Bisikletin her çocuğun rüyası olduğunu dile getiren Tuna, "Devletimiz çok şükür geçmişe oranla dezavantajlı grupların dertlerine çare bulma konusunda çok güzel bir noktaya geldi ve çıtayı iyice yükseltti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın bu konuda çok ciddi bir sorumluluğu var" ifadesini kullandı.

Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş ise son 13 yılda sosyal devletin ne demek olduğunun daha net görüldüğünü belirtti.

Sosyal devlet anlayışının temelinde insana sahip çıkmanın yattığını aktaran Memiş, şunları kaydetti:

"İnsana sahip çıkan bir anlayışla millete sahip çıkan bir anlayışla sosyal devlet algısının Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kapsamında yürütüldüğüne hep beraber şahitlik ediyoruz. Tabii Türkiye'deki sendikal algıya baktığımız zaman, sendikacılığı ideolojik yapmadığımızı, para için yapmadığımızı göstermek kaydıyla da yine sosyal sendikacılık yaparak, millet adına hizmet sendikacılığı yaparak gösteren bir anlayışa sahibiz. İşte bu anlamda böyle güzel bir kampanyanın Sağlık Sen tarafından düzenlenmiş olması, geleceğin teminatı gençlerimizi geleceğe hazırlamak bakımından çok büyük önem arz ediyor."

Koruma altındaki 81 çocuğa birer bisiklet hediye edildikten sonra protokol üyeleri, onlarla voleybol oynadı.

Ayrıca programda, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ile Eskişehir Valiliği ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen "Sporla Mutlu Yarınlara Projesi" çerçevesinde yerleşkede onarımı tamamlanan spor salonu yeniden hizmete açıldı.

Kaynak: AA