Suriyeli Çocuklar, Türk Yaşıtlarıyla Resim Çizdi

Yeryüzü Doktorları'nın desteğiyle gönüllü üniversite öğrencileri tarafından oluşturulan "İki El Bir Fırça" projesi kapsamında Suriyeli çocukların Türk yaşıtlarıyla yaptığı resimler, Taksim Metrosu Sergi Alanı'nda izlenime sunuldu.

Suriyeli Çocuklar, Türk Yaşıtlarıyla Resim Çizdi
Proje kapsamında ortak zeminde buluşan yaklaşık 80 Suriyeli ve Türk çocuk, aynı tuvale hayallerini, dünyalarını ve ortak duygularını resmetti.

Suriyeli çocukların yeni topluma yabancılaşmalarını engellemek için gerçekleştirilen proje, aynı zamanda Türk çocukların da tanıdık olmadıkları bu yeni duruma karşı sağlıklı tepkiler verebilmelerini amaçladı.

İstanbul'da faaliyette olan Suriyeli mülteci çocukların eğitim gördüğü Suriye Akademi ile Fatih Neslişah İmam Hatip Ortaokulu'ndan gönüllü olan 4. ve 5. sınıf öğrencileri bir araya geldi. Çocuklarla kaynaştırıcı dramalar, çeşitli oyunlar ve birçok renkli etkinlik yapıldı.

Oyun aracılığıyla birbirleriyle tanışan çocuklar, aynı sanat çalışmaları etrafında toplanarak duygularını yaptıkları etkinliklere aktardı.

Çocukların tüm farklılıklarını yıkarak ortaya çıkardıkları çalışmalar, 30 Mayıs'a kadar Taksim Metrosu Sergi Alanı'nda görülebilecek.

Kaynak: AA