Deniz Feneri Derneği Köy Çocuklarını Sevindirdi

Deniz Feneri Derneği Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı İçlikaval köyünde öğrencilere bisiklet ve çeşitli hediyeler dağıttı.

Deniz Feneri Derneği Köy Çocuklarını Sevindirdi
İçlikaval Köyü İlköğretim Okulunda düzenlenen programına Deniz Feneri Derneği İletişim Koordinatörü Recep Koçak, Hizan Kaymakamı Sedat İnci, kurum amirleri, muhtarlar, STK temsilcileri, köy halkı ve öğrenciler katıldı.

Dernek yetkilileri çocuklara oyuncak, elbise, bisiklet, fotoğraf makinesi, kamera, resim seti, futbol seti, top, kitap, kaykay ve radyo gibi hediyeler dağıttılar. Düzenlenen programda bir konuşma yapan Hizan Kaymakamı Sedat İnci, “Deniz Feneri Derneği’nin insana verdiği değeri çok önemsiyorum. En zor zamanlarda bile muhtaçlara yetişmesi takdire şayan bir durumdur. Deniz fenerleri zor zamanlarda gemilere yol gösterir. Deniz Feneri Derneği de insanlara umut ışığı oluyor. Bu dernek İçlikaval İlköğretim Okulunu temelden yapmakla kalmayıp 1001 Çocuk 1001 Dilek projesiyle öğrencileri unutmadığını da gösteriyor. Öğrenciler mektuplara yazdıkları dileklerinin gerçek olması karşısında çok mutlu oldular” diye konuştu.

Deniz Feneri Derneği İletişim Koordinatörü Recep Koçak ise, derneğin 13 yıldır hizmet verdiğini ifade ederek şunları söyledi.

Koçak, “Geleneksel hale gelen “1001 Çocuk 1001 Dilek” projesi ile binlerce çocuğun hayal dünyasına yardımın ellerimizi uzatıyoruz. Derneğimiz 1998 yılında kurulduğu günden bu yana yoksulluğun, çaresizliğin, kimsesizliğin ve yalnızlığın karşısında ürettiği projeler ile toplumsal ve bireysel yaralara merhem oluyor. Deniz Feneri Türkiye’de 14 ilköğretim okulunu temelden yaparak eğitime kazandırdı. Tamamı Türkiye’nin farklı bölgelerinde bulunan ve köy çocuklarına hizmet eden bu okulların hepsi devlet idaresinde bulunuyor. Bu yıl “1001 Çocuk 1001 Dilek” projemizi derneğimizin yaptırdığı okullarda okuyan çocuklar için hayata geçirdik” dedi.

Kaynak: İHA