Kuveyt'te Eski Milletvekilinin Gözaltına Alınması

Dünya Hak ve Özgürlükler Birliği, Kuveytli muhalif milletvekili Velid et-Tabatabai'nin gözaltına alınmasını protesto ederek, bir an önce serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Birlik'ten yapılan yazılı açıklamada, Tabatabai'nin gözaltına alınmasından derin endişe ve rahatsızlık duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, "Yalan haber yaymak ve veliahtlık makamına dil uzatmak" suçlamalarında bulunulan Tabatabai'nin, düşünce ve ifade özgürlüğüne aykırı bir şekilde gözaltına alındığı vurgulanarak, "Dr. Tabatabai'nin serbest bırakılması ve vatandaşların ifade özgürlüğünün garanti altına alınması için gerekeni yapacağız. Bu konuyu takip etmek üzere komite oluşturacağız" denildi.

Açıklamada ayrıca, yönetime Tabatabai'nin serbest bırakılarak, iadeyi itibar yapılması çağrısında bulunuldu.

Tabatabai, geçen çarşamba sosyal paylaşım ağı Twitter'da paylaştığı iletide "İran'ın Veliaht Prens Şeyh Nevaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın görevden alınması ve yerine İran'la ilişkileri güçlü birisinin getirilmesi konusundaki baskılarının başarısız olmasını temenni ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Kuveyt parlamentosunda 1996'dan 2012'ye kadar milletvekilliği yapan Tabatabai, Esed rejimi karşıtlarına verdiği destek ve muhalif güçlerin Suriye içindeki karargahlarına yaptığı ziyaretlerle tanınıyor.

Kaynak: AA