Hayme Ana, Kitap Fuarı'na Hayran Kaldı

7. Kocaeli Kitap Fuarı’nda KOÜ öğrencilerinin oylarıyla yılın en iyi dizisi seçilen Diriliş Ertuğrul’un yapımcı, yönetmen ve oyuncularına ödülleri verildi.

Hayme Ana, Kitap Fuarı'na Hayran Kaldı
Kitap fuarının açılışında KOÜ Öğrenci Konseyi’nin düzenlediği etkinlikte üniversite öğrencilerinin oylarıyla 2015 yılının en iyi TV dizisi seçilen Diriliş Ertuğrul’un yapımcı, yönetmen ve oyuncularına ödül verildi.

Törene TRT1’de yayınlanan Diriliş-Ertuğrul dizisinin yapımcısı Mehmet Bozdağ, yönetmen Metin Günay ile dizide İbn-i Arabi’yi canlandıran Osman Soykut, Hayme Ana’yı oynayan Hülya Darcan, Derviş’i canlandıran Gökhan Karacık ile Gökçe Hatun’u oynayan Burcu Kıratlı katıldı.

Bakan Işık tarafından dizinin yapımcısı Bozdağ’a Diriliş-Ertuğrul dizisinin karelerinden oluşan özel bir plaket verildi.

Başkan Karaosmanoğlu, Vali Güzeloğlu ve protokol üyeleri tarafından da dizinin başarılı oyuncularına çiçek takdim edildi. Dizinin yapımcı, yönetmen ve oyuncuları daha sonra 7. Kocaeli Kitap Fuarı’nda yayınevleri ve sahafları dolaştı. Dizi oyuncuları, fuar alanındaki hayranlarından da yoğun ilgi gördü.

Dizide Hayme ana rolünü başarıyla canlandıran ünlü oyuncu Hülya Darcan, Kocaeli Kitap Fuarı’nın büyüklüğü karşısında hayretini gizleyemedi. ‘’Gerçekten muhteşem, ilk defa bu kadar büyük bir kitap fuarında bulunuyorum’’ diyen Darcan, ‘’Eskiden Kocaeli’ne sık gelirdik. Uzun yıllardır gelmiyordum, çok beğendim, çok değişmiş. Bizi ödüle layık görenlere teşekkür ediyoruz, bu ödüller bizi çok mutlu ediyor, çok yüreklendiriyor’’ dedi.

Dizide Derviş rolünü üstlenen Gökhan Karacık ise duygularını şu sözlerle dile getirdi; ‘’Biraz heyecanlıyız, güzel bir organizasyon, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kocaeli bambaşka güzel bir yer, daha önce de çok gezmişliğim var. Kocaelililer için 9 günlük kitap fuarı çok güzel bir fırsat.’’ Gökçe Hatun rolüyle dizide yer alan Burcu Kıratlı ise, Kocaeli Kitap Fuarı’nda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kıratlı,‘’Kitap fuarı çok güzel ve çok kalabalık. Başka bir günde yine gelip, daha geniş şekilde dolaşmayı çok arzu ettim. Çocuklara okuma sevgisinin aşılanması çok güzel bir şey. Umarım herkes duyar, herkes gelir. Ödül almakta çok güzel bir duygu’’ şeklinde konuştu.

Dizide canlandırdığı İbn-i Arabi karakteriyle bir anda herkesin hayranlığını kazanan Osman Soykut, ‘’Kocaeli Kitap Fuarı’na gelmekten sevinç duyuyoruz. Kitap okumak çok önemli, İnşallah bütün Kocaelililer ve özellikle gençler buraya gelir ve hepsi bir kitapla evine döner. Diziye hepimiz çok emek veriyoruz, bunun karşılığında ödül almak da çok sevindirici’’ sözleriyle duygularını aktardı. Dizinin yapımcısı Bozdağ ise ‘’Diriliş dizisi çok ödül alıyor, ama bu ödülün üniversite öğrencilerinin oylarıyla ve Kocaeli Kitap Fuarı’nda verilmesi bizim için ayrı bir önem taşıyor. Türkiye’nin en büyük kitabı Kocaeli Kitap Fuarı’na ilginin daha da artmasını çok arzu ediyoruz’’ açıklamasını yaptı.
Kaynak: İHA