Doğum Yardımı Başvuruları Başladı

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Kaçarlar, doğum yardımının başladığını söyledi.

Doğum Yardımı Başvuruları Başladı
İl Müdürü Mahmut Kaçarlar, 15 Mayıs 2015 tarihi itibarıyla başlayan doğum yardımının nasıl alınacağı konusunda bir açıklama yaptı. Kaçarlar, “Türk vatandaşlarına, canlı doğan birinci çocuğu için 300.-TL, ikinci çocuğu için 400.-TL, üçüncü ve sonraki çocukları içinse 600.-TL tutarında doğum yardımı yapılacak" dedi.

Mahmut Kaçarlar, "Bu yardımlar için kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların kendi kuruluşlarına, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın Büyükelçilik ve Konsolosluklara, diğer yurttaşların ise Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüklerine veya ASP müdürlüklerine bağlı Sosyal Hizmet Merkezlerine başvurmaları gerekiyor“ dedi.

Doğum yardımı için başvuru dilekçelerinin Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlükleri ve Sosyal Hizmet Merkezlerinden temin edileceğini ve buradaki görevlilerin bilgilendirmesi ile doldurulacağını açıklayan Kaçarlar, başvuru yapanların mutlaka Nüfus Kayıt Örneğini getirmeleri gerektiğini hatırlattı. İl Müdürü, açıklamasında şunları söyledi:

“Doğum Yardımı programı 633 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek-4’üncü maddesi doğrultusunda 15 Mayıs 2015 tarihi itibarıyla uygulanmaya başlamıştır. Bu hükme göre Türk vatandaşlarına, canlı doğan birinci çocuğu için 300 TL, ikinci çocuğu için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocukları içinse 600 TL tutarında doğum yardımı yapılacaktır. Doğum yardımı aşağıdaki esaslar çerçevesinde yürütülecektir: Doğum yardımı başvuruları 15 Mayıs 2015 tarihinde başlayacaktır. Doğum yardımı, 15 Mayıs 2015 tarihinde ve sonrasında gerçekleşen canlı doğumlar için verilir. Bu tarihten önce doğan çocuklar için doğum yardımı verilmez. Ancak ödeme miktarına esas çocuk sırasının tespitinde, diğer bir deyişle yeni doğan çocuğun kaçıncı çocuk olduğunun belirlenmesinde 15 Mayıs 2015 tarihinden önce doğmuş olan çocuklar da sayılır. Doğum yardımı annenin sağ ve Türk vatandaşı olması durumunda anneye yapılacaktır. Başvurular Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri, Sosyal Hizmet Merkezleri ve yurtdışında yaşayanlar için Büyükelçilikler ve Konsolosluklar aracılığıyla yapılacaktır. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kişilerin başvuruları ise çalıştıkları kurumlara yapılacaktır. Başvurular şahsen, iadeli ve taahhütlü posta veya kargo yoluyla yapılacaktır. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız ve Mavi Kart sahipleri de bu uygulamadan aynı şartlarda faydalandırılacaktır.”
Kaynak: İHA