SGK Çalışanları Özlük Haklarının İyileştirilmesini İstiyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Adıyaman İl Müdürlüğü çalışanları, mali ve özlük haklarının iyileştirilmesini istedi.

SGK Çalışanları Özlük Haklarının İyileştirilmesini İstiyor
Müdürlük binası önünde toplanan Büro Memur-Sen üyesi grup, ellerinde pankartlar taşıdı.

Grup adına açıklama yapan Büro Memur-Sen Adıyaman Şube Başkanı Kadir Özşahin, 11-16 Mayıs'ın Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutlandığını hatırlattı.

SGK çalışanlarının 77 milyon insana hizmet sunduğunu belirten Özşahin, "İnsanlarımızı beşikten mezara kadar ilgilendiren SGK; emekli aylığından yetim aylığı bağlamaya, Bağ-Kur işlemlerinden sigorta işlemlerine kadar çok sayıda hizmet vermektedir. Tüm bunlar da kurumda görev yapan yaklaşık 28 bin çalışan tarafından sağlanmaktadır" dedi.

Özşahin, SGK'da vatandaşların hızlı, kaliteli hizmet almasının sağlandığı ancak bu hizmeti veren çalışanların göz ardı edildiğini ileri sürdü.

Kendi çalışanlarını memnun edemeyen bir kurumun vatandaşlara verimli ve kaliteli hizmet sunmasının mümkün olamayacağını dile getiren Özşahin, şöyle konuştu:

"Personelin fazla mesai için aldığı ücret koca bir sıfırdır. Kendinden, ailesinden fedakarlıkta bulunarak özveri ve büyük gayretle çalışan personele yaptıkları fazla mesaiye karşılık ücretlerinin ödenmemesi tam anlamıyla adaletsizliktir, haksızlıktır. Fazla mesai ücretlerinin ödenmemesi, personelin evine götürdüğü ekmeğe, çocuklarının rızkına göz dikmekten başka bir şey değildir. Bu yaklaşım tarzı Yeni Türkiye'ye yakışmadığını belirtmek isteriz."

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA