AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, siyasetin aslı görevinin insanları ölüme değil, barış içinde yaşamaya çağırmak olduğunu söyledi.

Bostancı, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Suluova ilçesinde çeşitli ziyaret ve görüşmelerde bulundu.

Bostancı, burada yaptığı açıklamada, devletin gücünün öncelikle insanının gücünden, kuvvetinden ve kendilerini güvenli hissetmelerinden kaynaklandığını belirtti.

Türkiye'nin demokratikleşmesinin ve özgürlüklerin sağlanmasının önemli olduğunu ifade eden Bostancı, "2015 seçimlerinden sonra Türkiye istikrarlı bir şekilde demokrasi ve özgürlükler yolunda güçlü, kudretli ve uluslararası sözü dinlenen bir aktör olma yolunda yürüyüşüne devam edecektir" dedi.

Türkiye'de en önemli projelerden birisinin çözüm süreci olduğunun altını çizen Bostancı, "Şu çok acık, bir ülkenin içindeki insanlarla dövüşemezsiniz, barışacaksınız. Dövüşürseniz bu başka bir yola gider. Balkanlar gibi olursunuz, Ortadoğu gibi olursunuz. Siyasetin asli görevi insanları ölüme çağırmak değildir, asli görevi insanları yaşatmaktır, barış içinde yaşatmaktır. Milli birlik dediğimiz o ortak kaderi rızaya dayalı bir şekilde oluşturmak, biz çözüm süreciyle bunu yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Şartların normalleşmesi halinde insanların farklılıklarının birbirinin gözüne batmayacağını söyleyen Bostancı, şöyle devam etti:

"Şartlar anormal olursa her şey bir tehdit unsuruna dönüşür. Türkiye büyük kudretli bir devlet olacaksa bunu, diğer kimlikleri de kendi çatısı altına alabileceği, barışçıl bir şekilde kucaklayabileceği bir siyaset telaffuzu üzerine kuracaktır. Yoksa tek başına Türk ulusu üzerine dayalı kudretli bir bölge devleti olması imkansızdır. İnşallah bu çözüm süreci hayırlı bir neticeye ulaşacak."

Bostancı, açıklamalarının ardından ilçeye bağlı Bayırlı ve Akören köylerinde seçim çalışmalarına katıldı.

Kaynak: AA