Vali Tuna'nın Yunus Emre Kültür Ve Sanat Haftası Mesajı

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası münasebetiyle mesaj yayımladı.

Vali Tuna, dünya kültür ve medeniyet tarihinde bir merhale olan, sevgi ve hoşgörü mimarı Yunus Emre’nin, kültürümüzün en değerli yapı taşlarından biri olduğuna dikkat çketi.

“Sadece yaşadığı devrin değil, çağımız ve gelecek yüzyılların da ışık kaynağı olan büyük tasavvuf eri, Eskişehir’imizin yetiştirdiği Yunus Emre’yi bu yıl da 2-9 Mayıs 2015 tarihleri arasında “Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası”nda vatandaşlarımızla beraber çeşitli etkinliklerle hasretle anacağız” ifadelerini kullanan Tuna, mesajına şöyle devam etti:

“800 yıl öncesinden günümüze uzanan bir gönül köprüsü, Yaradan’dan ötürü insana uzatılmış sevgi, kardeşlik, hoşgörü eli olan Yunus Emre’nin; hayatı, düşünceleri ve değerler dünyası ile doğru bir biçimde anlaşılması son derece önemlidir. Nitekim onu bilmek demek, yüksek insani değerler üzerine kurulmuş kültür ve medeniyetimizi tanımak demektir. Yunus’un bütün yaratılmışı dil, din, mezhep ayırt etmeksizin seven yüreği ayrılıkları ortadan kaldırmıştır. Bu yönüyle günümüzde Yunus’un birlik ve barış mesajını, sevgiyi tüm dünyaya ve geleceğe yaymalı, Yunus Emre’yi herkese anlatmalıyız. Yunus Emre’nin sözleri, şiirleri, yaptıkları dilden dile dolaşmış, gönülleri fethetmiş kendi deyimiyle gönüller yapmış ve Anadolu’nun buhranlı dönemlerinde Anadolu insanına moral ve manevi destek olarak, insanlar arasında sadece ve sadece sevgiyi hakim kılmıştır. Onun hedefi gönül yapmaktır. Birlikte yaşama kültürünün en güzel örneklerini sunan Eskişehir’imizin Yunus Emre’yi en doğru cümleler ile en doğru biçimde anacağına yürekten inanıyor, bütün vatandaşlarımızı etkinliklere el vermeye, gönül vermeye, tanış olmaya davet ediyoruz. Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası vesilesiyle, gönlü umman bir aşık, Türkçe’nin büyük şairi, tasavvufun mütevazi dervişi ve gönül eri büyük değerimiz Yunus Emre’nin her fırsatta dile getirdiği sevginin, dostluğun ve barışın bütün dünyaya egemen olmasını diliyor, kültürümüze, hayatımıza katmış olduğu tüm değerler ile bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.”
Kaynak: İHA