'6. Ayvalık Tiyatro Festivali'Başladı
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde düzenlenen "6. Ayvalık Tiyatro Festivali" başladı.

Festival Tertip Komitesi Başkanı ve Ayvalık Sanat Derneği Başkanı Sadi Mastar, burada yaptığı konuşmada, tiyatro ile seyircisini Ayvalık'ta buluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Mastar, şunları kaydetti:
"Bu yılki festivalimizde bu akşam, Bornova Eğitim Sen Tiyatro Topluluğu festivalin ilk oyununu sergileyecek. Bu kapsamda, Ödemiş, İstanbul, Manisa gibi birçok kentten gelen tiyatro toplulukları oyunlarını sergileyecekler, 4 gün sürecek olan festivalin final gecesinde ise 'Akıl Defteri' adını taşıyan oyunlarıyla İzmir Devlet Tiyatrosu yapacak. Ankara'dan temaşa sanatçıları var. Ünlü tiyatro oyuncularıyla söyleşilerimiz olacak. Kısacası oldukça içi dolu bir festival hazırladık bu yıl. Halkımızın ve tiyatro severlerin uzun hazırlık sürecinin ardından bugün başlayan festivalimize katılıp, oyunları izlemesini arzu ediyoruz."
Ayvalık Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Yaşar Akçay da festivali Ayvalık Sanat Derneği ile Ayvalık Kültür ve Sanat Derneği tarafından ortaklaşa hazırlandığını hatırlatarak, "Böylesi kapsamlı ve son derece verimli olacağına inandığımız festivalimizi illaki Ayvalık halkının ve esnafının desteklemesi gerekiyor" dedi.
Cumhuriyet Meydanı'ndaki açılış serenomisinde, mim, sokak tiyatrosu, halk oyunları, müzik, canlı heykel performansları, halktan büyük ilgi gördü.
