Şehir Tiyatrosu Kıbrıs’ı Fethetti

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sanatçıları, Karagöz gölge oyunu gösterisi ve ‘Gulyabani’ adlı oyunla Kıbrıs’ta sanatseverlerin gönlünü fethetti.

Şehir Tiyatrosu Kıbrıs’ı Fethetti

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu bu yıl ilk kez düzenlenen ‘Mesarya Tiyatro Şöleni’nde büyük ilgi gördü. Beyarmudu Belediyesi tarafından tertiplenen şölende, önce Karagöz Gölge Oyunu, ardından Gulyabani ile sahneye çıkan Şehir Tiyatrosu, Kıbrıslı seyircilere keyifli anlar yaşattı. Karagöz ve Hacivat’ı özgün formları ile ilk kez perdede izleme fırsatı bulan Kıbrıslı çocuklar gözlerini perdeden alamadı.

Şehir Tiyatrosu Sanatçısı Tayfun Özeren tarafından sunulan ve geleneksel oyunlardan oluşan gösteri bitiminde izleyicilere, Karagöz Hacivat’lı Bursa Büyükşehir Belediyesi anahtarlıkları hediye edildi. Çoğu hayatlarında ilk kez gölge oyunu izleyen çocuklar, memnuniyetlerini alkışlarla ifade etti.

Oyun sonrası Tayfun Özeren tarafından gerçekleştirilen atölye çalışmasına da Güney Mesarya Halk Tiyatrosu oyuncuları katıldı.

6 saat süren atölyede önce figür yapımı çalışmasında Kıbrıs’a özgü figürler dana derisine aktarılırken, perde ve oynatma pratikleri de yapıldı.
Kaynak: İHA