İstanbul Barosu Başkanı Kocasakal Açıklaması

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, terör saldırısının yaşandığı gün adliyeye İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca tarafına yapılan davet ve rica üzerine gittiğini belirterek, "Bunun şahitleri de var. Nitekim bu nedenle gerek İstanbul İl Emniyet Müdürü gerekse Başsavcılık şahsıma teşekkür etmişlerdir" dedi.

Kocasakal, Beyoğlu'ndaki İstanbul Barosu'nda düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtarlar toplantısında kendisine yönelik yaptığı eleştirilere yanıt verdi.
Terör saldırısının yaşandığı gün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na kendiliğinden gitmediğini ifade eden Kocasakal, faillerin bazı kişilerle birlikte kendisini talep ettikleri bilgisinin Başsavcılıkça tarafına iletilerek yapılan davet ve rica üzerine insani ve vicdani bir görevi yerine getirmek üzere gittiğini anlattı.
Bu süreçte gerek kendisi gerekse meslektaşlarının elinden geleni yaptığını dile getiren Kocasakal, "Bunun şahitleri de var. Nitekim bu nedenle gerek İstanbul İl Emniyet Müdürü gerekse Başsavcılık şahsıma teşekkür etmişlerdir. Teşekküre gerek olmamakla birlikte ben de kendilerine teşekkür ediyorum. Elbette başarılı olmak, netice almak isterdim ama elimde sihirli bir değnek maalesef yok" diye konuştu.

Aldığı yüzde 67 oyla İstanbul Barosu avukatlarını ve baroyu temsil ettiğini belirten Kocasakal, yargının kurucu unsurlarından birisi olan savunma adına konuşmaya devam edeceğini söyledi.

Ümit Kocasakal, "Yaşanan elim olayın sorumluluğu, cübbenin altına gizlenemez. Esasen bu denli büyük bir cübbe de bulunmamaktadır" diye konuştu.

Kaynak: AA