Suluova Tdi Besi Osb'de Kura Çekimi Yapıldı

Suluova Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesinde (TDİ Besi OSB) boş durumdaki 34 besi parseli için kura çekimi yapıldı.

TDİ Besi OSB Yönetim Kurulu Başkanı Kaymakam Hayatı Taşdan, Öğretmenevi salonunda noter huzurunda yapılan kura çekiminde hak sahiplerini tebrik ederek değerlendirmelerde bulundu.
Amasya ve Suluova bölgelerindeki hayvancılık potansiyelinin daha ileriye götürülmesi amacıyla 2004 yılında kurulan ve Türkiye'deki ilk organize besi bölgesi projelerinden biri olan Suluova TDİ Besi OSB'de boş durumdaki 34 besi parselin hak sahiplerinin belirlenebilmesi için kura çekiminin yapıldığını belirten Taşdan, Suluova TDİ Besi OSB'de toplamda 57 besi parselinin bulunduğunu ve bunlardan 23 parselin daha önceden müteşebbislere tahsis edildiği, boş kalan 34 besi parseli için ise 38 yatırımcının müracaat ettiğini söyledi.

Taşdan, "Talep fazla olunca herhangi bir haksızlığa meydan vermemek için noter huzurunda kura çekimiyle hak sahipleri belirlendi. Hak sahiplerimize ve ilçemiz besiciliğine hayırlı olsun" diye konuştu.

Kurayla belirlenen hak sahiplerinin 1 yıl içerisinde ruhsatlarını alarak yatırıma, 2 yıl içerisinde ise üretim faaliyetine geçmeleri gerektiğini açıklayan Taşdan, şunları kaydetti:
"Besi bölgemizi doldurmak adına bir buçuk yıldır bir çok insanla görüşmemize ve bu yönde gayretler göstermemize rağmen beklenen ilgiyi görememiştik. Ama son bir hafta içerisinde boş durumdaki 34 besi parseli için 38 tane müracaat aldık. Bu talep artışının en önemli sebebi IPART'ın yüzde 75'e varan destekleri ve TDİ Besi OSB'ye Burger King'in Türkiye ayağı olan Ata Holding'in et entegre tesisi kurulum yatırımına başlıyor olmasıdır. IPART destekleriyle birlikte bu büyük yatırımının bölgemizde yapılmaya başlaması diğer yatırımcıları da teşvik ederek besi bölgemizin aşırı talep görmesine katkı sağladı. Besiciliğin yoğun olarak yapıldığı ve ekonomisinin büyük bir bölümünün besiciliğe dayandığı bir ilçede mevcut besi bölgesinin tamamen doluyor olması hem ekonomik olarak hem moral olarak ve hem de prestij olarak çok önemlidir. Temennimiz bir an önce hak sahiplerinin yatırımlarına başlayarak TDİ Besi OSB'nin tam kapasiteyle çalışmasıdır" dedi.

Besi bölgesinin dolmasından sonra genişlemesi ve daha da büyümesi için çalışmalar yürüteceklerini ifade eden Taşdan, ayrıca TDİ Besi OSB'de faaliyete geçen 1. biyogaz tesisi ile yatırım çalışmaları başlayan 2. biyogaz tesis faaliyetleriyle Suluova besiciliğinin çıtasının çok daha yükseleceğini, bölgenin kalkınmışlık ve büyümesinin daha da hızlı ve etkili olacağını belirtti.

Kaynak: AA