Mahir Ünal: AK Parti koyduğu ilkenin arkasında durdu

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal Kanal 24'te yayınlanan moderatör programına konuk oldu. Mahir Ünal "AK Parti milletvekili aday kadrosunu belirlerken koyduğu 3 dönem kuralını uygulayarak diktatörlükten bahsedenlere en güzel cevabı verdi" dedi.

Mahir Ünal: AK Parti koyduğu ilkenin arkasında durdu
AK Parti'nin belirlediği milletvekili aday kadrosu hakkında açıklamalarda bulunan Mahir Ünal partideki 3 dönem kuralını da değerlendirdi.

AK Parti'nin kurucu kadrolarının temel bir siyasal değişim oluşturmak için 3 dönem kuralı kararını aldığını ifade eden Mahir Ünal 'Burada önemli olan bu temel ilkesel kararın uygulanmış olmasıdır' dedi.

Mahir Ünal 'Kurucu genel başkanımız bugünkü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın her zaman söylediği bir şey var; 'biz ilke siyaseti yaptık. Ne aldanan olduk, ne de aldatan olduk. Bir takım bahanelerin arkasına sığınıp ilkelerimizin arkasından dolaşmadık' dedi.

'3 dönem kuralıyla AK Parti'nin hafızası niteliğindeki insanlar bir dönem bekleyecekler' diyen Mahir Ünal 'Ama burada çok kıymetli bir şey oldu; AK Parti koyduğu ilkenin arkasında durdu. AK Parti diktatörlükten bahsedenlere çok güzel bir cevap verdi. Kendisini 3 dönemle sınırlayan ve girdiği her seçimi kazanan bir siyasi hareket olarak büyük bir risk aldı ve kadrolarını yeniledi' şeklinde konuştu.