Oib Başkan Yardımcısı Burhanoğlu Açıklaması

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), "Türkiye Otomotiv Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı ve Komponent Tasarım Yarışması"nda başarılı olacak projelerin sanayiye kazandırılabilmesi için İTÜ Çekirdek ile iş birliğine gitti.

OİB Başkan Yardımcısı Ömer Burhanoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, projeleri ortaya çıkarmanın yetmediğini, onları hayata geçirmek için bir kuluçka döneminin gerektiğini bildirdi.
İTÜ Çekirdek'in bunu sağlayacağına dikkati çeken Burhanoğlu, şunları kaydetti:
"İTÜ ARI Teknokent bünyesindeki İTÜ Çekirdek ile iş birliğine giren OİB, projelerin geliştirilmesi ve sanayiye aktarımı konusunda köprü görevi üstlenecek. Türkiye'yi 2023 hedefine taşıyacak katma değeri yüksek ürünleri ortaya koyabilmek için birçok sektör tarafından organize edilen Ar-Ge proje yarışmalarında başarılı tasarımların hayata geçmesi, reel olarak pazara sunulmasında yaşanan sıkıntıları gören OİB, bunu aşabilmek için çok önemli ve örnek bir girişim başlattı. OİB, vizyonu ve sektördeki deneyimiyle İTÜ Çekirdek'in çalışmalarına destek olacak. Projeleri ortaya çıkarmak yetmiyor. Onları geliştirmek hayata geçirmek için bir kuluçka dönemi gerekiyor. Bu projenin katma değerli ürünlerin sanayimize kazandırılması misyonumuza çok önemli desteği olacağını düşünüyoruz. İş birliğimizden çıkacak başarılı projelerin hayata geçmesi, yabancı yatırımcının da ilgisini çekebilecek ve ülkemize yatırım için de yeni kapılar açabilecektir."
Yarışmaya katılacak tasarımcıların yoğun ilgisi nedeniyle proje teslim tarihinin 10 Nisan'a kadar uzatıldığını aktaran Burhanoğlu, tasarımcıların ilgisinin kendilerini umutlandırdığını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA