'Çocuk Gözüyle Barış' Temalı Resim Yarışması

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, "Tarihsel birikime sahip bir kentin son yıllarda yaşadığı huzursuzluğu tamamen ortadan kaldırma adına başlatılmış olan çözüm sürecinin amacına ulaşmasını diliyoruz" dedi.

Vali Aksoy, Güneydoğu Genç İşadamları Derneği (GÜNGİAD) tarafından düzenlenen "Çocuk Gözüyle Barış" temalı resim yarışması ödül töreninde yaptığı konuşmada, Diyarbakır'ın 33 ayrı medeniyete ev sahipliği yapmış, farklı kültürler ve inançlara sahip insanların beraber yaşadığı bir şehir olduğunu söyledi.

"Barış, huzur ve güven ortamının olmadığı yerlerde başka şeylerden bahsetmek mümkün değildir" ifadesini kullanan Aksoy, şunları kaydetti:
"Diyarbakırımızın, ülkemizin de daha iyi bir noktaya taşınması için huzur ve güven ortamının tesis edilmesi ve bu tür olumsuzlukların bir daha yaşanmaması adına yapılmış olan bir çok önemli çalışma var. Bu çalışmalar kapsamında çocuklarımızın da sunacakları önemli katkılar var. Çocuklarımızın gözüyle barışı resimlere aktarmış olması farklı bir çalışmadır. Kentin son yıllarda yaşadığı huzursuzluğu tamamen ortadan kaldırma adına başlatılmış olan çözüm sürecinin amacına ulaşmasını diliyoruz."
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu ise Diyarbakır'da binlerce yıldır Türk, Kürt, Arap, Acem, Yahudi, Keldani ve Müslümanların bir arada kardeşçe yaşadığını vurguladı.
Beraber yaşama kültürünü dünyaya örnek gösteren Diyarbakır'ın maalesef son yıllarda haketmediği olaylarla karşılaştığını dile getiren Arzu, "Temennimiz, çözüm sürecinde Türkiye'de ve bölgede barışı kalıcı hale getirmektir. Burada kalıcı hale getireceğimiz barış Ortadoğu, Afrika ve tüm dünyaya yayılır diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

- "Ailelerin elinden alınmamalı"
GÜNGİAD Başkanı Hakan Akbal bölgenin yıllardır çektiği büyük acıların çözüm süreciyle sona ereceğini belirtti.

Bölgenin acilen kalıcı barışa ihtiyacı bulunduğunu işaret eden Akbal, "Artık, ailelerin çocuklarını gömmedikleri günleri görmek istiyoruz. Çocukların büyüdüklerini, okuduklarını, okullarını bitirdiklerini, iş sahibi olduklarını, evlendiklerini ve kendi çocuklarını büyüttüklerini görme hakkı, ailelerin elinden alınmamalıdır" dedi.

Büyükşehir belediyesi meclis üyesi Fırat Anlı da çocuk ve barış kelimelerinin birbirinden ayrılmaz olduğunu belirterek "Barış konuşuldukça değeri artan bir kelimedir. Başka kelimeleri belki daha az kullanmalıyız ama barışı daha fazla kullanmalıyız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren çocuklara ödülleri verildi.

Kaynak: AA