Şanlıurfa'da Aralarında Husumet Bulunan Aileler Barıştı

Siverek ilçesinde yaklaşık 2 ay önce iki aile arasında çıkan kavganın ardından başlayan husumet Kaymakam Hamza Erkal'ın girişimleriyle sonlandırıldı.

Eskihan ile Yeditaş mahalleleri arasında mera nedeniyle çıkan silahlı kavgada Bablı ile Karahan ailesinden bazı kişilerin yaralanmasının ardından taraflar arasında husumet başladı. Erkal ile İlçe Jandarma Komutanı Ömer Karademir ile kanaat önderi Şerdil Karahan, ailelerle görüşüp barışmaya ikna etti. Bir tesiste bir araya getirilen taraflar, yapılan duanın ardından tokalaşarak aralarındaki husumeti bitirdiklerini belirtti.

Erkal, komşu olan iki mahalle arasındaki husumetin büyümeden sonlandırıldığını söyledi. Taraflara teşekkür eden Erkal, şunları kaydetti:

"Yaklaşık iki aydır Karahan bölgesinde Eskihan ile Yeditaş Mahallemiz arasında meradan kaynaklı bir sıkıntımız vardı. Mera sınırındaki ihtilaftan dolayı köylerimiz maalesef bir uzlaşmazlık içerisindeydi. Bizler de bu uzlaşmazlığı gidermek için epey gayret sarf ettik. Arayı düzeltmek için elçilerde araya koyduk. Nihayetinde bir barış noktasına geldik. Aslına bakıldığında kavga edilecek bir durum yok ama bazen ufak tefek sıkıntılar oluyor ve büyüdükçe de büyük olaylara sebebiyet veriyor. Biz bu olayın daha fazla büyümemesi açısından araya girdik, bu barışın tesis edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA