Ağrı İl Kordinasyon Kurulu Toplantısı

Ağrı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Musa Işın başkanlığında yapıldı.

Vali Işın, İl Genel Meclis Salonu'nda yaptığı konuşmada, devletin verdiği kaynaklarla, az maliyetle, çok iş yapacaklarını bildirerek, "Çok fazla mevzuata takılmadan, çok fazla mazeret üretmeden kurumların birbirine yardımcı olması gerekiyor" dedi.

Üç ay da bir de olsa burada önemli meselelerin gündeme geldiğini belirten Vali Işın, toplantıda alınacak kararların değerlendirileceğini ve kurumların kendi aralarındaki koordinasyonu masaya yatıracağını söyledi.

Bu çerçevede varsa taleplerin toplantıda zitredileceğini anlatan Işın, şunları kaydetti:
"Yani sorunlara beraber çözüm arayacağız. Bu toplantıların verimli geçmesi için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. İş yapma konusunda belli prensiplerin olması gerekiyor. Çalışmalarla ilgili herhangi bir mevzuat ya da idari bir engel varsa bu engelleri pratik bir şekilde çözmenin gayreti içinde olacağız. Bir işi sonuçlandırmak için takibini iyi yapmamız lazım. Daire amirleri ya da bölge müdürlerimiz, herhangi bir konuda sonuç almak istiyorlarsa talimat, takip, denetim ve sonuç sürecini iyi değerlendirmeli. Dört önemli faktörü birlikte yapmazsak başarılı olamayız. Sonuç alıncaya kadar takip edeceğiz ve bu işleri fenne, tekniğe, ilme ve bilime uygun olarak takip edeceğiz. Yapılan işi takip edip denetlememiz gerekir. Eğer biz denetimimizi yapmaz, yapılan işin şartnameye uygun olup olmadığı konusunda tereddüt gösterir ve ihmalkar davranırsak yanlış yaparız. Birçok inşaatı geziyorum, maalesef eksiklikleri görüyorum. Devlet yatırım yapıyor, fakat yatırımı biz vatandaşa tam anlamıyla arz edemiyoruz. On sene önce yapılmış binaya eski bina deniyor. Böyle bir şey olabilir mi? Tabi ki bunu tekniğe uygun olarak yapmazsak, on sene sonra değil, beş sene sonra da çöker. Burada yaz mevsimi çok kısa ona göre planlamamızı yapmamız gerekmekte. Yatırımlarımızı çok ciddi bir şekilde takip edelim. Devletin bize emanet ettiği parayı israf etmeyelim. Usulsüzlüğe asla meydan vermeyelim."
Kaynak: AA