Bolu Dağı'nda yoğun kar yağışı

D-100 Karayolunun Bolu Dağı kesiminde etkili olan kar yağışı, ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Bolu Dağı'nda yoğun kar yağışı
Bolu Dağı'nda yoğun kar yağışı
Bolu'da iki günden bu yana kar yağışı aralıklarla devam ediyor. D-100 Karayolunun Bolu Dağı kesiminde akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, özellikle Seymenler, Karanlıkdere ve Bakacak mevkilerinde etkili oluyor. Kar yağışıyla birlikte yeşil alanlar da beyaz örtüyle kaplandı.

Sürücüleri kar yağışının oluşturacağı olumsuzluklara karşı uyaran Bolu Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, sürücülerden yakın takip ve hatalı sollamalara karşı duyarlı olmalarını ve aşırı hız yapmamalarını istedi.

ANKARA BEYAZA BÜRÜNDÜ
Ankara'da akşam üzeri yağan karın ardından şehrin bazı bölgeleri beyaza büründü. Yaklaşık iki hafta önce de aynı manzarayla karşılaşan Ankaralı vatandaşlardan bazıları ise manzaranın keyfini çıkarttı.

ÖĞLE VAKTİ KARANLIK ÇÖKTÜ
İstanbul Beyoğlu'nda da saatler öğle vaktini gösterdiğinde hava aniden karardı. Akşam üzeri karanlığını andıran hava, birkaç dakika sonra patladı ve şiddetli dolu yağmaya başladı. Dolu yağışından kaçan vatandaşlar ise saçak altlarına ve dükkanlara sığındı.

HAVA SICAKLIKLARI ARTACAK
Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Ergün Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nisanda hava sıcaklığının mevsim normallerinin ortalama 2 derece altında ve normale göre yağışlı geçtiğini söyledi.

Hafta başından itibaren daha da soğuyan havanın mevsim normallerinin 3 ila 5 derece altında seyrettiğini dile getiren Güler, yarından itibaren yağışların kesileceğini ve sıcaklıkların yükselişe geçeceğini kaydetti.

Güler, cumadan itibaren artık İstanbul ile batı bölgelerde "bahar" havalarının kendini göstermeye başlayacağını anlatarak, "Nisan başından beri mevsim normallerinin altında seyreden sıcaklıkların cuma gününden itibaren mevsim normallerine, hafta başından sonra da mevsim normallerinin üzerine çıkması bekleniyor" değerlendirmesinde bulundu.

Yarın kent genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olacağını tahmin ettiklerine işaret eden Güler, "İstanbul'da hava yarın da mevsim normallerinin altında olacak. Buna göre havanın, Anadolu yakasında yerel olmak üzere, öğle saatlerine kadar aralıklı hafif yağmurlu geçmesi, sıcaklığın da en düşük 5, en yüksek 13 derece civarında olmasını bekliyoruz" diye konuştu.
Kaynak: AA