Namık Kemal Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr Özer Göktepe, Yatırım Projelerini Açıkladı
Namık Kemal Üniversitesi rektör adayı Prof. Dr. Özer Göktepe, üniversiteyi bilim ve teknoloji alanında geliştirmek için yatırım projeleriyle başarıya ulaşacaklarını belirtti.
Bilim ve teknolojiyi sanayiciye ve bölgedeki işletmelerin yararına kullanacaklarını belirten NKÜ Rektör Adayı Prof. Dr. Göktepe TOKİ işbirliği ile Yeni Çorlu Yerleşkesi Projesi hazırladıklarını ifade etti.
Mühendislik Fakültesi için TOKİ ile işbirliğine giderek yeni yerleşke hedeflediklerini belirten Prof. Dr. Göktepe, “Çorlu Mühendislik Fakültesi’nin Çorlu çöp sahasının yanı başındaki ve fabrikaların atık su kanalına dönüşmüş dere kenarında yer alan kampüs alanı, Çorlu içinde havası ve doğası ile üniversiteye çok daha uygun bir bölgeye taşınacaktır. Lojistik köy projesinin genişleme alanı içinde kalan mevcut Çorlu yerleşkesi, TOKİ’ye devredilecek, karşılığında 50 bin metrekare kapalı alana sahip 500 dönümlük bir kampüs inşa edilecektir. Böylece, fakültenin 22 yıllık yerleşke sorunu Üniversite bütçesinden bir harcama yapılmadan kökten çözülmüş olacak, bölgemiz ise lojistik köye kavuşacaktır. Ayrıca, Çorlu MYO söz konusu yeni kampüs alanına taşınacak, 6 bin 500 öğrencili büyük bir yerleşke kurulmuş olacaktır. Şehir merkezindeki Çorlu MYO binaları ise konukevi ve sosyal tesislere dönüştürülecektir“ dedi.
Teknokent projesi ile firmalarla işbirliğine gidileceğini belirten Prof. Dr. Göktepe, “NKÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi Çorlu Şubesi’nde 80’in üzerinde firma, ofis için sırada beklemektedir. Bu ihtiyaca cevap vermek üzere, yeni bir teknokent binası yapılacak, bölgede mevcut bin 500 işletme ile Mühendislik Fakültesi arasında güçlü bir işbirliği mekanizması kurulacaktır“ ifadelerini kaydetti.
Deniz Bilimleri Fakültesi kurulmasının gerekli olduğunu ifade eden, Prof. Dr Göktepe, iki denizde sahili bulunan şehir konumunda olan ve Türkiye’nin en büyük konteyner limanının inşa edildiği Tekirdağ’da Deniz Bilimleri konusunda eğitim ve araştırmaların yürütülmesi için Deniz Bilimleri Fakültesi’nin kurulmasının bir ihtiyaç haline geldiğini söyledi.
Üniversiteye birçok alanda fakültenin kurulması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Göktepe, “Tıp fakültemiz araştırma ve uygulama hastanesine gösterilen olağan üstü talep, bölgede Diş Hekimliği Fakültesi’nin gerekliliğini göstermektedir. Türkiye’de en yoğun çevre sorunlarının olduğu bölgede yer alan üniversitemizde, bu alanda faaliyet gösteren Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü Kurulması ciddi bir ihtiyaca cevap verecektir. Ülkemizin 2023 vizyonu gereği, farklı disiplinleri bir araya getirerek ülkemizin ihtiyaç duyduğu teknoloji ve malzemeleri geliştirecek, bölgedeki sanayi ile yakın işbirliği içerisinde çalışacak Nanoteknoloji ve İleri Malzemeler Araştırma ve Uygulama Merkezi kurulması planlanmaktadır. Mevcut yerleşke alanındaki yapılaşma nedeniyle Ziraat Fakültemiz için yeni bir Araştırma ve Uygulama Çiftliği kurulması zorunlu hale gelmiştir. Bu amaçla üniversitemize tahsil edilen yeni araziler üzerine ileri tarımsal teknoloji uygulamaları ile bölgeye örnek olacak modern bir Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği Kurulması planlanmalıdır. Veteriner Fakültemiz için zorunlu olan araştırma ve uygulama hastanesi kurularak, Fen-Edebiyat Fakültesi’nde geçici olarak hizmet vermekte olan fakülte söz konusu yeni binaya taşınacaktır. Mevcut 200 yatak kapasitesi ihtiyaca cevap verecek düzeye getirilecektir. Bölgenin talepleri doğrultusunda hastane kapasitesinin arttırılması, yeni birimlerin kurulması hedeflenecektir" ifadelerini kullandı.