Dr. Ersin Arslan’ı Eskişehirli Sağlıkçılar Unutmadı

Gaziantep’te 3 yıl önce görevi başındayken bıçaklanarak öldürülen Doktor Ersin Arslan, Eskişehir’de sağlık çalışanları tarafından anıldı.

Dr. Ersin Arslan’ı Eskişehirli Sağlıkçılar Unutmadı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde düzenlenen basın açıklamasına Eskişehir Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri katıldı.

Gaziantep’te 3 yıl önce öldürülen Dr. Arslan’ın ölüm yıl dönü münasebetiyle toplanan grup adına konuşan Tabip Odası Başkanı Dr. Bülent Nazım Yılmaz, hayatını kaybeden meslektaşı Arslan’ı unutmadıklarını dile getirdi. Yılmaz, Eskişehir'de sağlık çalışanlarına karşı şiddetin önüne geçilemediğini belirterek, “Ersin Arslan’ın ölümünün 3’üncü yıl dönümü. Umutları, gelecek hayalleri olan bir hekim iken, bir hasta yakını tarafından hastane içinde bıçaklanarak öldürülmüştü. Sağlık örgütlerinin yıllardır haykırdığı şiddeti Sağlık Bakanlığı nihayet gördü ve 113 Şiddet Bildirim sistemini kurdu. Sağlık Bakanlığı 113 Beyaz Kod kayıtlarına göre, 14 Mayıs 2012 tarihinden 2015 yılı Mart ayına kadar 31 bin 767 sağlık çalışanı şiddete uğradı. Bunların 18 bini hekim 13 bini ise diğer sağlık çalışanlarıdır. Saldırıların üçte biri fiziki saldırıdır. Yani Bakanlığa her ay bine yakın hergün ise 30'dan fazla sağlık şiddet durumu bildirilmiştir. Bizler bugün Türkiye’nin her yerinde, tüm hastanelerde, sağlık alanında yaşadığımız şiddeti, bu şiddetin nedenlerini, çözüm önerilerini tartışacağız. Bu eylem ve etkinliklerimizde temel amacımız, sağlık sistemindeki yanlışlıklara ‘dur’ demek ve sağlık emekçilerinin sorunlarına dikkat çekmektedir” diye konuştu.

Kaynak: İHA