Muğla'da Davullu Zurnalı Turizm Haftası Kutlaması

Muğla'da Turizm Haftası kapsamında düzenlenen davullu zurnalı etkinlikte, Muğla Yörük Obaları Derneği üyeleri tarafından yöresel halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi.

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kültür Turizm Müdürlüğü önünde kortej yürüyüşü düzenlendi.

Davullu zurnalı başlayan kortej yürüyüşü Muğla Müze Müdürlüğü bahçesine kadar devam etti.
Programa Muğla Valisi Amir Çiçek'in yanı sıra bölgede tatillerini geçiren yerli ve yabancı turistler, turizm sektörü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Buradaki etkinlikte Muğla Yörük Obaları Derneği üyeleri tarafından da yöresel halk oyunları gösterisi, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından modern dans gösterisi ve MSKÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencileri tarafından Muğla türkülerinden oluşan Türk Halk Müziği konseri verildi.

Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla'nın bünyesinde barındırdığı güzellikler ile Türkiye ve dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından olduğunu söyledi.

Muğla'da en önemli sektörlerinden biri olan turizmin her geçen yıl daha da gelişerek hem Türkiye'de hem de dünyada marka değerini yükselttiğini kaydeden Çiçek, "Muğla'nın tüm güzelliklerini tanıtarak alternatif turizm olanaklarını da kullanıp sezonu 12 aya uzatmak istiyoruz. Bölgemizdeki insanlara da turizmin önemini anlatıp, turizmi deniz, kum ve güneş üçgeninden çıkarak 12 ay sürdürülebilir olması için çalışma yürüteceğiz" dedi.

Çiçek, dünyada barışın ve toplumsal kaynaşmanın sağlanmasının turizmin daha çok gelişmesine bağlı olduğunu dile getirdi.
Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik ise Muğla'nın turizmden geçimini sağlayarak ülke ve bölge ekonomisine katkıda bulunan bir kent olduğunu ifade etti.

Muğla'nın her yıl 3 milyonun üzerinde yabancı ziyaretçi tarafından tercih edildiğini kaydeden Çelik, amaçlarının ziyaretçilerine daha kaliteli bir sunum yapmak olduğunu belirtti.

Programda vatandaşlara yöresel keşkek, tarhana ve lokma ikram edildi.
Kaynak: AA