Ak Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtımı Toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu'na, Bahçeli'ye, Demirtaş'a bir kez daha sesleniyorum: Eğer bu milletle ilgili bir idealiniz, bir aşkınız, sevdanız varsa gelin seçim meydanlarını seviyesiz tartışmaların, karşılıklı hakaretlerin alanı değil vizyonların, fikirlerin, projelerin tartışıldığı fikir harmanları haline getirelim" dedi.

Davutoğlu, Ankara Arena Spor Salonu'ndaki AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtımı Toplantısı'nda, kaleme aldığı Yeni Türkiye Sözleşmesi'ni de kamuoyuyla paylaştı.
"Ekonomik gücümüzle ulusal güvenlik ihtiyaçlarımızın kesişim alanında milli savunma sanayimizin dışa bağımlılığını azaltacak şekilde güçlendirilmesi, milli bekamızın en önemli dayanaklarından biridir" diyen Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi:
"Bugün çevre bölgelerde yaşanan krizlerin oluşturduğu ateş çemberiyle kuşatılmış bulunan ülkemizin, bir istikrar adası olma hüviyeti korunacak, bunun için gerekli güvenlik altyapısı oluşturulacaktır. Dış politikamızda tarihi ve stratejik derinliğimize dayalı olarak bu siyasi ve ekonomik hedefler doğrultusunda milletimizin uluslararası alanda onurlu bir yer edinmesi temel hedefimizdir. İstiklal Savaşımızın temel ilke ve ruhundan hareketle dış politikamızda her zaman mazlumların ve mazlum milletlerin yanında yer alarak insan onurunu koruyan değer odaklı bir yaklaşım benimsenecektir. Bu yaklaşım, gerçekçi dış politika uygulamaları ile hayata geçirilerek bölgesel ve küresel barışa katkı sağlayan özgün bir vizyon ortaya konacaktır."
- "AB üyeliği yönündeki stratejik perspektifimiz korunacaktır"
Çok boyutlu tarihi ve coğrafi zeminden hareketle dış politikada benimsenen dinamik ve çok boyutlu yaklaşım sürdürüleceğini ifade eden Başbakan Davutoğlu, "Bu çerçevede, uluslararası kurumlara üyeliğimiz ve ittifak ilişkilerimiz uluslararası barış ve istikrara katkı hedefine yönelik olarak etkin bir şekilde değerlendirilecek ve AB üyeliği yönündeki stratejik perspektifimiz korunacaktır" diye konuştu.

Komşu ülkelerle geliştirilen yüksek düzeyli işbirliği mekanizmalarının her alanda derinleştirileceğini dile getiren Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu:
"Balkanlar, Kafkaslar, Orta Asya ve Ortadoğu gibi komşu bölgelerde kalıcı istikrar ve barışı temin edecek öncü ve vizyoner rolümüz pekiştirilecektir. Özellikle son yıllarda, iç gerilimler yaşayan İslam dünyasında ve gönül coğrafyamızda birlik ve barış ortamının tesisi yönünde gereken her türlü çaba gösterilecektir. Afrika, Asya ve Latin Amerika derinliğinde geliştirilen açılım politikaları kararlı bir şekilde çeşitlendirilecektir. Vicdani diplomasimizin bir gereği olarak, çevremizdeki kriz bölgelerinde ve Afrika gibi yardıma ihtiyaç hisseden coğrafyalarda sürdürdüğümüz insani yardımların, bu dost ve kardeş ülkelerde silinmeyecek izler bırakacağına inanıyoruz. Bütün bu dış politika alanları, ülkemizin küresel bir güç haline gelmesini sağlayacak şekilde bütüncül bir strateji çerçevesinde uygulanacaktır."
- "Çoklukta birlik" ilkesi
Başbakan Davutoğlu, dünyada hiçbir ülke ve mekanın, medeniyet mirası bakımından Türkiye kadar şanslı ve birikimli olmadığını vurgulayarak, "İnsanlık tarihinin kadim, modernite ve küreselleşme evreleri, bu topraklarda yoğun bir şekilde yaşanmış ve yaşanmaktadır. İlk tarım toplumunun yaşandığı Çatalhöyük'ten kadimin en renkli son örneği olan Osmanlı İstanbulu'na kadar kadim birikimin bütün renkleri bu mekanda hayat bulmuş, moderniteyle kadimin en kapsamlı yüzleşmesi bu coğrafyada yaşanmıştır" ifadelerini kullandı.
AK Parti Genel Başkanı Davutoğlu, küreselleşmenin getirdiği bütün dinamik süreçlere en derinden ve en yakından muhatap olunduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"Kaynağında derin bir insan, zaman ve mekan idraki barındıran bu engin tecrübe birikiminin en doğal sonuçlarından biri çevre ve şehir bilinci konusundaki duyarlılığımızdır. Varoluşumuzun ontolojik zeminini oluşturan doğanın ve çevrenin korunması gelecek nesillere olan bir borcumuzdur ve bu ülkenin havası, suyu, toprağı, güneşi, ırmakları, dağları, ormanları ve ovaları vatandaşlarımızın mekan bilincine ve devletimizin sorumluluk alanına emanettir. Mimari, insani ve sosyal doku açısından en kadim şehir kültürüne sahip olma bilinciyle bu zengin kültürü koruyarak şehirlerimizi insanlık birikimine açmamız ve küreselleşmenin meydan okumalarına karşı insan odaklı bir şehir bilincini yaşanır kılmamız kültürel sürekliliğimizin en temel şartıdır. Bütün bu engin birikime dayanan kültürel birlikteliğimizin esası 'kesrette vahdet' yani 'çoklukta birlik' ilkesidir. Bu ilkeyle içselleştirici, kuşatıcı ve bütünleştirici bir yaklaşımla büyük bir kültürel uyanışa zemin teşkil edecek bir harmanlanma gerçekleştirecek; hiçbir medeniyet birikimini ötekileştirmeyen ve dışlamayan bu kültürel harmanlanmayla köklü medeniyet birikimimizden evrensel insanlık kültürüne özgün katkılar sunacak, büyük bir varoluşsal kriz yaşanan bu tarihi dönemde, insan onuruna dayalı yeni bir medeniyet çağrısının öncüsü olacağız. Türkiye, zengin kültürel birikimi, özgürlükçü demokrasi tecrübesi, güçlü ekonomisi, insan odaklı siyaset anlayışı, sağlam sosyal dokusu, dinamik insan unsuru, etkin dış politikası ile insanlık aleminin onurlu bir üyesi ve küresel düzenin yükselen gücüdür. Bu yükseliş insan onurunu esas alan Yeni Türki Sözleşmesi ile geleceğe taşınacaktır."
-"Yüzde 55'e AK Parti iktidarını taşımaya hazır mısınız"
Davutoğlu, 100 maddelik sözleşmeyi okuyarak, "Gördüğünüz gibi biz slogan atmıyoruz, hakaret etmiyoruz, biz kimseyi dışlamıyoruz" dedi.

Davutoğlu, yeni bir medeniyet çağrısıyla hem millete hem insanlığa yeni bir çığır açmayı hedeflediklerini söyledi.

Davutoğlu, "Buradan Kılıçdaroğlu'na, Bahçeli'ye, Demirtaş'a bir kez daha sesleniyorum: Eğer bu milletle ilgili bir idealiniz, bir aşkınız, sevdanız varsa gelin seçim meydanlarını seviyesiz tartışmaların, karşılıklı hakaretlerin alanı değil vizyonların, fikirlerin, projelerin tartışıldığı fikir harmanları haline getirelim. Eğer heybenizde bu millet için bir düşünce, dünya için yeni bir ses varsa onu çıkarın. Alkışlamayı bırakın, alkışlanacak işler yapın. Biz alkışlanacak işler yapmaya kendimizi adadık. Ama bu milletimizin alkışı, milletimizin bize verdiği destektir" diye konuştu.

Aday tanıtımına geçmeden önce partililerin sesini duymak istediğini belirten Davutoğlu, salondakilere şu soruları yöneltti:
"Tarihi bir misyon hareketi, bir erdemliler hareketi, bir milli irade hareketi, bir adalet ve kalkınma hareketi olan AK Parti hareketini zirveye taşımaya var mısınız? AK Parti'nin öncülüğünde bu aziz ülkeyi geleceğe taşımaya var mısınız? Sandığa, 7 Haziran'da fevç fevç giderek 'Yeter, söz de karar da sadece milletindir' demeye var mısınız? Milletimizi, insan onurunu esas alan 'Yeni Türkiye Sözleşmesi'ne davet etmeye var mısınız? Özgürlüklerin korunmasına, ahlaki erdemin hakim kılınmasına gayret göstererek katkıda bulunmaya var mısınız? 7 Haziran'a kadar, önümüzdeki 52 gün için gece ve gündüz, öğlen ve ikindi, yatsı ve seher, her vakitte emek vermeye, ter dökmeye hazır mısınız? 24 saat yetmiyorsa 25'inci saati bulmaya hazır mısınız?
Bu 52 gün içinde sağınızdaki, solunuzdaki, komşularınız, kardeşleriniz, dostlarınız, ahbaplarınıza AK Parti davasını anlatmaya ve onlara bu davaya katılmaya çağrıda bulunmaya hazır mısınız? İnşallah, 7 Haziran'da bütün geçmiş seçimlerin rekorunu kırarak yüzde 55'e AK Parti iktidarını taşımaya hazır mısınız?"
Partililerden olumlu cevap alan Davutoğlu, "Siz hazırsanız, işte milletvekili adaylarımız burada, onlar da milletle buluşmaya hazır. Artık her bir milletvekili adayımız milletin vekili olarak milleti temsil ediyor. Allah bu kutlu yolda yolumuzu, akıbetimizi hayreylesin. Ülkemize, İslam dünyasına, gönül coğrafyamıza ve insanlık alemine tekrar hizmet etme şerefini bize nasip eylesin" temennisinde bulundu.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, seçim kampanyasının ve seçimin Türkiye'ye, komşu coğrafyalara, gönül coğrafyalarına ve insanlık alemine hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını tamamladı.
(Bitti)
Kaynak: AA