Ak Parti Seçim Beyannamesi ve Aday Tanıtım Toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bizim davamız bir vefa davasıdır, bir erdem, bir ahlak davasıdır. Siyasi rant veya ekonomik rant davası değildir. Bu emaneti omuzlarımızın gücü yettiğince geleceğe, gelecek nesillere taşıyacağız" dedi.

Davutoğlu, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Seçim Beyannamesi ve Aday Tanıtım Toplantısı'ndaki konuşmasına, "AK Parti kadroları, milletin sesi olmaya var mısın?" sorusunu yönelterek başladı.

Milleti ve partilileri selamlayan Davutoğlu, "Değerli dava arkadaşlarım, AK Parti kadromuzun değerli neferleri, bugün sizlerin huzurunuzda sadece bir genel başkan olarak değil, aynen sıradan bir nefer gibi beyaz kefenini giymiş Alparslan gibi çıkıyorum" dedi.

"Başbakan Ahmet Davutoğlu" sloganları üzerine Davutoğlu, "Başbakan ama daha önemlisi AK Parti davasının bir neferi olarak huzurunuzdayım ve 7 Haziran'a kadar hiçbir ayrım, unvan farkı gözetmeden, sizlerle birlikte omuz omuza yürümenin şerefini, onurunu hayatımın en büyük şerefi ve onuru olarak görüyorum" ifadelerini kullandı.
Son 13 yıl içinde, birçok kez milletin huzuruna çıktıklarını, hiçbir baskıya boyun eğmeden kararlı şekilde yollarına devam ettiklerini belirten Davutoğlu, AK Parti'nin bundan önce geçirdiği seçimleri sıraladı.
Davutoğlu, "Bütün bu seçimlerden, bütün bu mücadele sathından zaferle çıkmış AK Parti kadrolarını selamlıyorum" dedi.

Bu mücadele alanlarında, seçim meydanlarında, bu kadrolara liderlik yapmış Kurucu Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı da selamlayan Davutoğlu, dün kendisiyle telefonda görüştüğünü söyledi.

Başbakan Davutoğlu, "Şimdi bu miras üzerinde, bu şanlı başarıların arkasında yeni bir meydana, seçim meydanına, sandığa ve yeni bir zafere yürüyoruz. Yeni zaferimiz şimdiden hayırlı ve mübarek olsun. Bu dava da bize onun emanetidir. Bu salonda yaptığımız olağanüstü kongrede söyledim. Bizim davamız bir vefa davasıdır, bir erdem, bir ahlak davasıdır. Siyasi rant veya ekonomik rant davası değildir. Bu emaneti omuzlarımızın gücü yettiğince geleceğe, gelecek nesillere taşıyacağız" değerlendirmesinde bulundu.
-"AK Parti, sıradan tarihi bir konjonktürde çıkmış bir hareket değildir"
AK Parti'nin sıradan tarihi bir konjonktürde çıkmış bir siyasi parti olmadığını vurgulayan Davutoğlu, şöyle konuştu:
"AK Parti, tarihi bir yürüyüşün bugünkü tecessüm etmiş halidir. Onun için ben buradan sizlere hitap ederken, milletime hitap ederken, sadece 21. yüzyılın ilk çeyreğinde yaşayan bir milleti değil, bu milleti bugünlere taşıyan bütün ecdada hitap ederek konuşuyorum. Karşımda ve zihnimde Medine'ye doğru yürüyen insanlık öncülerini görüyorum. Karşımda, zihnimde, bu salonda sadece sizleri değil, Horasan'dan Anadolu'ya bir vatan kurmak idealiyle yürüyenleri görüyorum. Burada AK Parti Gençlik kollarını, Kadın kollarını değil sadece, Anadolu'yu yurt edinmek için gönlünü bu toprağa vakfeden Ahiyanı Rumu, Ahi gençleri, Baciyanı Rumu, bacıları görüyorum. Viyana'ya kadar çil çil kubbeler serpen gönül erenlerini, Alperenleri görüyorum. Burada, İstanbul surlarına doğru yürürken bir suru değil, geri kalmış köhne bir zihniyeti yıkmak için yürüyen Fatih'in askerlerini, Akşemseddin'i görüyorum. Yine burada vatan tehlikede, dersaadet işgal tehdidi altında dendiğinde Çanakkale'ye doğru şehitlik mertebesine yürümek için kol kol, fevç fevç yola koyulan 15'lileri görüyorum. Ve yine burada demokrasi öncülerini görüyorum ve nihayet sizlerin arasında her birinizin yüzüne bakarken, 14 Ağustos 2001'den bu yana, AK Parti'nin kuruluşundan bu yana bu partinin başarısı için ter dökmüş, emek vermiş ve Allah'ın rahmetine kavuşmuş dava arkadaşlarımızı görüyorum. Allah onlara rahmet eylesin Onların emanetinden bir an dahi fedakarlık ya da feragat etme zilletini bize göstermesin."
AK Parti kadroları içinde çalışıp hayatını kaybeden bütün isimlerin ailelerine minnet ve şükranlarını ifade eden Davutoğlu, AK Parti hareketine gönül, emek vermiş mahalle teşkilatından genel başkanlığa kadar bütün kademedeki partilileri selamladı.
-"AK Parti bir erdemliler hareketidir"
AK Parti'nin bir gönül hareketi olduğu kadar, aynı zamanda bir erdemliler hareketi olduğunu vurgulayan Davutoğlu, AK Parti kurulmadan önce yola çıkarken kurucuların bu hareketin adına "erdemliler hareketi" dediğini anımsattı.
Davutoğlu, şöyle devam etti:
"14 yıl içinde AK Parti kadroları, her aşamada erdemliler hareketi olduğunu ortaya koydu. Bu kadrolar içinden küskünler bekleyenler oldu, 'yol değiştirecek ve parti içinde ihtilaf çıkaracak' diye bekleyenler oldu ama görüldü ki AK Parti kadroları her şeyden önce bir erdemliler hareketinin neferleri olduklarını her fırsatta gösterdi. Şimdi sizden bir ricam var; bu erdemliler hareketinin son erdem abidesi olan ve 3 dönemi bitmiş olmakla birlikte tek bir gönül kırgınlığı olmadan bu salonda bulunan abilerimizi, dava öncülerimizi alkışlamanızı ve selamlamanızı istiyorum. Ayağa kalkın ve bu dava neferlerini selamlayın, benden çok onları selamlayın. Onlar, işte şu ön sırada oturan o erdemliler hareketinin öncüleri var ya size güzel bir örnek oldu. Türk siyasetine bir ahlak abidesi olarak geçtiler. Ben, AK Parti Genel Başkanı olmak yanında, AK Parti'nin davasının bir neferi olarak her birine şükran ve minnetlerimi sunuyorum. Ama şunu da söylüyorum, onlar sadece kısa bir ara verdiler, partimizin her kademesinde çalışmaya devam edecekler. Allah onlardan, ailelerinden razı olsun."
-"Artık onlar AK Parti kadrolarının neferleridir"
Yoğun bir tempoyla son 2-3 hafta içinde gece gündüz 6 bin 223 aday arasından onlar kadar kıymetli ve onlarla birlikte anılacak 550 adayı seçmeye çalıştıklarını belirten Davutoğlu, bütün aday adaylarına teşekkür etti.
Davutoğlu, "AK Parti hareketinin ferdi olmak milletvekili olmak kadar önemlidir. Bizler için artık onlar AK Parti kadrolarının neferleridir. Bundan sonra da her biri gönlümüze yazılmıştır. Aynı şekilde 24. dönemde milletvekilliği yapıp onurlu bir görevle milli iradeyi ayakta tutan kardeşlerime sesleniyorum: Çok olumsuz bir tabir gibi görülen liste dışı kalmak gibi bir tabir var. Allah şahit ki hiçbir kardeşimiz liste dışı değildir, çünkü onlar gönlümüzün ta derinindedir, onlar bu davayı omuzlayarak en zor şartlarda, kumpasların, sabotajların olduğu dönemde bu bayrağın davasını yücelttiler. Onlara da şükranlarımı ifade ediyorum. Bugün burada gördüğümüz bu birlik, bu beraberlik sadece AK Parti'nin değil, Türkiye'nin de kaderini şekillendirecek bir beraberliktir. Çünkü AK Parti hareketi, her şeyden önce tarihi bir hareket, erdemliler hareketi olmanın yanında, bir milli irade hareketidir."
(Sürecek)
Kaynak: AA