Öğretmenler Öğrenci Oldu

Çekmeköy Belediyesi ve Çekmeköy Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte öğrencilerin daha iyi ve eğlenceli eğitim alabilmesi için öğretmenlere çeşitli konularda dersler verildi.


Çekmeköy Belediyesi ve Çekmeköy Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile Özden Cengiz Anadolu Lisesi’nde düzenlenen programla öğretmenlere eğitimler verildi.

Çekmeköy ilçesinde bulunan öğrencilerin daha iyi ve eğlenceli bir eğitim alabilmesi için sınıflarda öğretmenlere dersler verildi.

Öğretmenler tarafından yoğun ilgi gören programda oyun, drama, deney ve hızlı okuma gibi alanlarda bilgiler verildi.

Osmanlı Devleti zamanında şehzadeleri eğitmek amacıyla oynan mangala oyunu, fen dersleri için laboratuarlarda yapılan deneyler ve drama dersleri öğretmenlerden yoğun ilgi gördü.

“ÖĞRETMENLERİMİZİN ÇOCUKLARIMIZI KENDİ EVLATLARI GİBİ YETİŞTİRMELERİNİ İSTİYORUM”
Programa katılarak öğretmenlere başarı dileklerini sunan Çekmeköy İlçe Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, “Çekmeköy ilçemizi eğitim ve kültür vadisi olmaya çalışan bir ilçedir. İlçemizin bu şekilde gelişimini sağlayabilmek için bütün kamu kuruluşlarımızla birlikte gayret gösteriyoruz. Bu günde öğretmenlerimizin tecrübe ve bilgi paylaşımını sağlamak için ve daha yararlı olabilmek için bu seminer düzenlendi.

Düzenlenen bu programda bilgilerini paylaşacak olan öğretmenlerimiz öğrencilerimize daha yararlı olmaya çalışacaklar. Programda bir soru vardı hayalinizdeki öğretmen nasıl olmalı? diye bende o soruyu kendime sordum ve şu cevabı verdim. Hayalimdeki öğretmen, bütün öğrencileri kendi öz evladı gibi görüp onları o şekilde sevip ve nasıl olmasını istiyorsa kendi çocuğu gibi eğitmenleri gibi olmasını istiyorum. Öğretmenlerimizin öğrenciler üst düzeyde yetiştirmeleri için canı gönülden çalıştıklarına inanıyorum” diye konuştu.

“ÖĞRENCİLERİ DAHA İYİ EĞİTMEYE ÇALIŞMAK İSTİYORUZ”
Çekmeköy Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Komisyon Üyesi Kader Arkan, “Çekmeköy paylaşım günü ilk defa bir devlet okulunda öğretmenlerin katılımıyla düzenlenen bir paylaşım platformudur. Buradaki öğretmenler bildiklerini diğer meslektaşlarıyla paylaşacak, 26 atölye de oturumlar gerçekleşecek. Sivil okullarımız ve özel okullarımızın da destekleriyle birlikte burada bildiklerimizi arkadaşlarımızla paylaşacağız. Buradaki atölyeler eğitimdeki yeni ideolojiler sonucu ortaya çıkan etkinliklerden oluşuyor. Beyin temelli öğrenme atölyesi, geçmişten günümüze oyunlar atölyesi, yaratıcı drama atölyesi ve düşünce eğitim atölyeleri gibi birçok eğitim alanında fark yaratan atölyeler. Ayrıca öğrencilere nasıl davranılması, onlara daha iyi bildiklerimizi nasıl anlatabiliriz, onları daha heyecanlı ve iyi nasıl eğitim verebiliriz. Onları nasıl daha iyi öğrenebilenler seviyesine getirebiliriz diye düşündüğümüz bir paylaşım olacak” diye konuştu.

Arkan, “Bu günün aslında sloganı şu, ‘Öğretmenlerimiz öğrenci oluyor’ biz bildiklerimizi öğretmenlerimize anlatacağız ve onlarda sınıflara giderek bildiklerini öğrencilerine aktarmalarını istiyoruz. Etkili bir eğitim programı gerçekleştirmek amacımız ve bütün öğrencilere uzanabilmek istiyoruz. Burada verilen eğitimler sonrası farklı öğretme tekniklerini öğretmenlerimizin kullanabilmelerini amaçlıyoruz” dedi.

“ŞEHZADELERİN EĞİTİLDİĞİ OYUNU ÖĞRETMENLERİMİZİN İLGİSİNE SUNDUK”
Mangala oyunun öğretmenlere anlatacak olan Muhammet Erol, “Benim öğretmenlerimize öğreteceğim oyunun adı ‘Mangala’ bu oyunu seçmemizin sebebi yaklaşık 4 bin yıllık bir geçmişe sahip olmasıdır. Türk oyun olan mangala özellikle Osmanlı Devleti’nin savaş zamanında otağını kurduğunda gerek padişahların gerek şehzadelerin eğitim için ve savaşta kullanılacak taktikleri belirlemeleri için oynamış oldukları bir oyundur. Aynı zamanda mangala ile yapılan araştırmalarda şu bilgilere de ulaşıldı. Hiç para verilmeden yani kumar gibi ve hiç kavga edilmeden oynan bir oyundur” şeklinde konuştu.

Atölyelerde yapılan derslere yoğun ilgi gösteren öğretmenlere bütün konular hakkında bilgiler verildi.

Laboratuvar da yapılan sigara deneyi ile öğretmenlere sigaranın zararları anlatıldı.
Kaynak: İHA