Kaymakam Adaylarının Gelibolu Yarımadası Ziyareti

100'üncü dönem kaymakam adayları, Gelibolu Yarımadası'nı ziyaret etti.

İçişŸleri BakanlığŸı EğŸitim Daire BaşŸkanlığŸı tarafından düzenlen program kapsamında, LJanakkale SavaşŸları'nın yaşŸandığŸı Gelibolu Yarımadası'na gelen 55 kaymakam adayını Eceabat ilçesinde Kaymakam Nurettin Dayan karşŸıladı.
Adaylar buradan Kilitbahir köyüne giderek Tarihi Namazgah ve Mecidiye Tabyaları'nı ziyaret etti. şžahindere şžehitliğŸi, Yahya LJavuşŸ Anıtı ve şžehitler Abidesi'ni de gezen adaylar, şŸehitler için dua okudu.
İçişŸleri BakanlığŸı EğŸitim Dairesi BaşŸkanı Ahmet AvşŸar, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, 100'üncü dönem kaymakam adaylarıyla "KuruluşŸtan KurtuluşŸa" adlı gezisi kapsamında, SöğŸüt'te ErtuğŸrul Gazi'nin türbesini ziyaret ettiklerini söyledi.

Osmanlı medeniyetinde büyük öneme sahip Bursa'yı da gezdiklerini aktaran AvşŸar, "Bugün de LJanakkale'de şŸehitlerimizin huzurundayız" dedi.

Eceabat Kaymakamı Dayan, LJanakkale SavaşŸları'nın 100'üncü yılında 100'üncü dönem kaymakam adaylarını ağŸırlamanın onur verici olduğŸunu belirterek, "Bu gezi kaymakam adaylarımızın gittikleri yerlerde 'LJanakkale Ruhunun' yaşŸanmasına vesile olacak. Bu topraklara o ruhun diri tutulabilmesi için geziler ve etkinlikler düzenleyecekler" diye konuşŸtu.
UşŸak kaymakam adayı Mustafa ǜn, Gelibolu Yarımadası'nın tarihi ve maneviyatının kendisini ve arkadaşŸlarını çok etkilediğŸine işŸaret ederek, "Manevi şŸuurumuz daha da arttı. İnşŸallah yarın göreve başŸladığŸımızda buradan aldığŸımız feyizle devletimizi daha ileri noktalara taşŸıyacağŸımıza inanıyorum'' ifadesini kullandı.
Bingöl kaymakam adayı Halil İbrahim Kazar ise milli şŸuura sahip olmanın kendileri için ilham verici bir şŸey olduğŸunu kaydetti.

 
Kaynak: AA