İss Türkiye’nin İlk Mikrobiyoloji Laboratuvarını Kurdu

Türkiye’de catering, temizlik, güvenlik, haşere ve bitki bakım alanlarında faaliyet gösteren ISS, ISO 17025 Belgesine Sahip İlk ve Tek Mikrobiyoloji Laboratuvarı’nı kurdu.

İss Türkiye’nin İlk Mikrobiyoloji Laboratuvarını Kurdu

Türkiye’de sunduğu hizmet alanlarıyla, profesyonel algısını üst seviyelere çıkarmaya devam eden ISS, 2010 yılında kurduğu ve Türkiye’de hazır yemek sektöründe bir ilk olan mikrobiyoloji laboratuvarıyla da hizmet verdiği mutfaklarda üst düzey gıda denetimi sağlıyor. Bu kapsamda tedarikçilerden temin edilen hammaddeler, tüketiciye sunulan son ürünler, içme ve kullanma suları periyodik olarak analiz edilerek tüketicinin güvenilir gıdaya ulaşması sağlanıyor. ISS Catering olarak, Türkiye’nin hazır yemek sektöründe ilk mikrobiyoloji laboratuvarını kurmanın getirmiş olduğu sorumlulukla gıda denetiminde titiz davranan ISS, farklı uygulama ve profesyonelliği ile gıda denetimine öncülük ediyor. ISS Catering mikrobiyoloji laboratuvarı TSE tarafından denetlenerek ‘ISO 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği için Genel Şartları’ sağlayarak bu alanda güvenilir ve sistematik bir çalışma sergiliyor.

DENETİMDEN GEÇEN MUTFAKLAR ÖDÜLLENDİRİLİYOR
ISS Catering’e hammadde ve mutfaklarında ürettiklerini daha etkin şekilde kontrol edebilme imkânı sağlayan mikrobiyoloji laboratuvarında uzmanlar görev yapıyor. ISO 22000 Baş denetçilik eğitimi almış olan uzman ISS denetçileri mutfakları denetleyerek yemeklerden, personelin ellerinden ve mutfakta kullanılan ekipmanlardan numuneler alarak laboratuvarda analiz ediyor. 260 soruluk bir kontrol listesi ile yapılan denetime bu sonuçlar da eklenerek mutfakların denetim puanı ortaya çıkıyor. Denetim puanlarına göre sıralamaya giren mutfakların yönetici ve çalışanları arasında her ay kıyasıya bir rekabet var. Bunun sonucunda 6 aylık dönemlerde büyüklüklerine göre sınıflandırıp ilk 3 e giren mutfaklar ödüllendiriliyor.

MUTFAKLARDA SİSTEMATİK SÜREÇLER HAKİM
Tüm süreçlere sistematik anlayışlar getiren ISS Catering; mutfaklarda her yarım saatte bir çalan el yıkama zili ile personelin el yıkama sıklığı ve düzenini kontrol ediyor. ISS actering proseslere özel tasarlanmış salata yıkama yardımcı aparatı gibi ekipmanlar ile bu alanda sektöre öncülük etmeye devam ediyor. Tüketicilerin, yeterli ve dengeli beslenme gerekliliğiyle birlikte güvenilir gıdaları tüketmesini sağlıyor, gıda güvenliği ve halk sağlığını doğrudan etkileyen, sistematik anlayış ve yaklaşımlarla catering’i bir süreç yönetimi olarak görüp, hizmetlerini buna göre sunuyor.
Kaynak: İHA