Eczanelere 'Kadına Yönelik Şiddete Hayır' Afişleri

Türk Eczacıları Birliği (TEB) tarafından yürütülecek kampanya çerçevesinde 25 bin eczaneye kadına yönelik şiddetin son bulması çağrısının dile getirildiği afişler asılacak.

TEB Merkez Heyeti Üyesi Lale Vural, eczacı odalarının kadın yöneticileriyle Bilkent Otel'de düzenlediği basın toplantısında, TEB olarak kadına yönelik şiddete dikkati çekmek için "kadına yönelik şiddet kader değil" mesajına yer verilen afişleri, 25 bin noktada hizmet veren tüm eczanelere asılmak üzere göndereceklerini söyledi.

Yarın da Özgecan Aslan'ın ailesine TEB Kadın Heyeti olarak destek ziyaretinde bulunacaklarını belirten Vural, "Kadınların değersizleştirildiği ve katledildiği günlerin gölgesinde bir 8 Mart yaşıyoruz. Sokakta, evde, toplu taşıma araçlarında her gün bir kadın vahşice katlediliyor, şiddete maruz kalıyor ya da şiddet tehdidi ile yaşıyor. Şiddet bir bütün olarak tüm toplumu sarıyor ama en çok mağdur olan, canını kaybeden ise ne yazık ki kadınlar oluyor" dedi.

Vural, eczanelere asılacak afişlerle tüm Türkiye genelinde kadına yönelik şiddete dikkati çekerek bu sorunun son bulması için katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.


Kaynak: AA