Van'da 'Okula Devamı İzleme ve Destek Sistemi Çalıştayı'

Van'da, "İlköğretim Kurumlarına Devam Oranlarının Artırılması Teknik Destek Projesi" kapsamında dün başlayan "Okula Devamı İzleme ve Destek Sistemi Çalıştayı" devam ediyor.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin finanse ettiği Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan proje kapsamında geliştirilen "Okula Devamı İzleme ve Destek Sisteminin" etkin kullanılabilmesi amacıyla pilot illerinden gelen katılımcılar için çalıştay düzenlendi.

Nitelikli önlem ve müdahalelerle, ilköğretim kurumlarındaki devamı artırmayı hedefleyen proje, Van'ın da içinde bulunduğu 12 pilot ilde uygulanıyor.
Sistem, devam konusunda risk taşıyan öğrencilerin tespiti ve riske uygun müdahalelerin geliştirilmesini amaçlıyor.
Konunun tüm boyutları ile inceleceği çalıştayda konuşan İl Milli Eğitim Temel Eğitim Şube Müdürü M. Şirin Atlı, kentteki devamsızlık oranlarıyla ilgili bazı istatistikli bilgiler vererek, projenin önemini vurguladı.
MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'nün projenin çalışmalarına büyük önem verdiğini bildiren Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü AR-GE ve Projeler Dairesi Uzman Yardımcısı Fatih Kaynar ise pilot okullarda başlayan uygulamanın, ülke genelinde yaygınlaştırılarak sürdürülebilirliğinin sağlanmasına yönelik çalışmaların yapılacağını ifade etti.

Teknik Destek Ekibi Takım Lideri Nelin Lyons Urman da proje ile ilgili genel bilgilendirme yaptı.
Çalıştaya, proje ekibinin yanı sıra projenin uygulandığı 12 ilden temel eğitim şube müdürleri ile 120 pilot okul müdürü de katıldı.

Kaynak: AA