'Uluslararası Yönetim ve Türkiye’de Değişim' Paneli
Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (Adana BTÜ) Yeşiloba Yerleşkesi konferans salonunda “Uluslararası Yönetim ve Türkiye’de Değişim” konulu bir panel düzenlendi.
Tosçelik İcra Kurulu Üyesi Şerif Tosyalı’nın panelist olarak yer aldığı etkinliğe, Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy, MÜSİAD Adana Şube Başkanı Suat Yahşi, Genç MÜSİAD Hatay Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Arslan, dernek temsilcileri, üniversite personeli ve öğrenciler katılım gösterdi.
ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ VURGUSU
Panelin açılış konuşmasını yapan Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, üniversite-sanayi işbirliğinin önemine vurgu yaptı. Prof. Dr. Ersoy, “Ülkemiz, nicelik açısından yeterliliğe sahip olmasına rağmen nitelik olarak eksiklerimiz var. Teorik bilgileri sanayide harmanlayarak kaliteye gitmeliyiz. Biz, üniversite olarak sürekli sanayi kuruluşlarıyla iç içe çalışıyoruz. İki yılda üniversite-sanayi işbirliği konusunda önemli adımlar attık. Yeni bölüm açarken dahi ilgili sektörün sanayicileriyle istişare içerisinde bulunuyoruz. Akademisyenlerimiz yurt dışı ihtisaslı ve sanayi deneyimli. Hem üniversitelerin sanayiciden hem de sanayicinin üniversitelerden öğrenecekleri çok şey var. Çok faydalı olduğunu düşündüğüm bu panelin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Panelde kısa bir konuşma gerçekleştiren Genç MÜSİAD Hatay Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Arslan, derneğin misyonu ve hedefleri hakkında bilgiler verdi. Arslan, “Genç MÜSİAD, geleceğin erdemli iş adamlarını yetiştirmek ve hayata hazırlamak maksadıyla kurulmuştur. İşbirliğinin yanında gönül birliğinin de oluşturulması amacıyla yola çıktık. Sosyal ve ekonomik anlamda kalkınma için mücadele veren, geleneğine bağlı, geleceğe yön veren bir bakış açısı oluşturmayı hedefliyoruz. Burada bu anı bizle paylaşan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
“DOĞRU KOLTUKLARDA DOĞRU KİŞİLER OLMALI”
Konuşmaların ardından panelist Tosçelik İcra Kurulu Üyesi Şerif Tosyalı, katılımcılara bir sunum gerçekleştirdi. Tosyalı yaptığı sunumda, holding olarak yapılan çalışmalar, üretim ve sosyal sorumluluk projeleri hakkında bilgiler verdi. Türkiye’nin genç bir nüfusa sahip olduğunu vurgulayan Tosyalı, bunun önemli bir avantaj olduğunu, Türk insanının başarısı, Türk ekonomisinin güçlenmesi ve ülkemizde oluşturulan fırsatlar ile başarıya ulaştıklarını belirtti.
Öğrencilere ve iş hayatına yeni atılacak girişimcilere de tavsiyelerde bulunan Tosyalı, başarının sırrının doğru strateji, çok çalışmak ve inanmak olduğunu söyledi.
Tosyalı, “Müşteri odaklı çalışmak, farklılık oluşturmak, alternatiflerinizden üstün olmak için çalışmalısınız. Farklılaşma, yenilikçilik ile olur. Müşteriye önce en kaliteli, daha sonra en ucuz ve en hızlı ürünü sunmalısınız. Çalışanlarınızı dinlemeli, fikirlerine değer vermelisiniz. Doğru kişiler doğru koltuklarda oturmalı. Yabancı dil artık bir zorunluluk. Becerilerinizi ve sevdiğiniz işi birleştirerek hem mutlu hem de başarılı olursunuz. Bilişim altyapınızı sağlam kurmalı, yeni teknolojileri doğru kullanmalısınız. Çevrenizi genişletin ve networking, yani kişiden kişiye bilgi aktarımı kavramı doğrultusunda çalışın. Ülkemizde başarılı bir ekonomi, genç nüfus ve rekabetçi bir iş ortamı var. Bunları en iyi şekilde değerlendirin” şeklinde konuştu.
Tosyalı, yaptığı sunumun ardından katılımcıların sorularını cevapladı.
Panelin sonunda Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy, Tosçelik İcra Kurulu Üyesi Şerif Tosyalı’ya bir teşekkür plaketi takdim etti.